Cultuureducatiemarkt voor Hellendoorn, Wierden en Raalte

Cultuureducatiemarkt voor Hellendoorn, Wierden en Raalte

REGIO – Op woensdag 6 maart 2013 wordt de eerste  gezamenlijke Cultuureducatiemarkt voor alle leerkrachten uit het primair onderwijs in de gemeentes Hellendoorn, Wierden en Raalte georganiseerd. Deze markt wordt gehouden in het Huis voor Cultuur & Bestuur in Nijverdal.

Cultuureducatie
Na 2016 is cultuureducatie een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijspakket in het primair onderwijs en verwacht de overheid dat het onderwijs en de culturele instellingen over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om cultuureducatie te onderwijzen. De Cultuureducatiemarkt is voor iedereen die werkzaam is in het primair onderwijs een goede manier om hun kennis over cultuureducatie te vergroten.

Samenwerken
In de voorgaande jaren werden er in de afzonderlijke gemeentes wel Cultuureducatiemarkten georganiseerd, maar dit jaar hebben de combinatiefunctionarissen cultuur, Janneke Meijer (Hellendoorn), Erika Bijlsma (Wierden) en Mirjam Borger (Raalte) de handen ineen geslagen. Daardoor kon het cultuureducatieve aanbod worden uitgebreid, waardoor er een kwalitatief rijk programma is ontstaan.  Een andere reden om dit gezamenlijk op te pakken is het wegvallen van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) die jaarlijks ‘Cultuur in Zicht’ organiseerde, een soortgelijke Cultuureducatiemarkt.

Cultuuraanbieders
Op de markt staan ruim 25 vertegenwoordigers van kunst- en cultuurdisciplines. Zij bieden culturele projecten aan voor het onderwijs. Zo is in de bibliotheek aanwezig met literaire projecten, zijn er kunstenaars, muziekverenigingen, een historische vereniging, musea en fotografie.

Workshops
Bezoekers van de markt kunnen ook diverse workshops volgen. Karin Kotte, trainer cultuureducatie en ondernemend onderwijs, geeft twee workshops. De eerste workshop gaat over doorgaande leerlijnen in cultuureducatie. In deze workshop wordt “het grote plaatje” van cultuureducatie geschetst.  Haar tweede workshop heet ’ Creatief zijn, kun je dat leren? Werken aan het Creatief Quotiën’.  CQ, ook wel het creatief quotiënt gaat over het integreren van creativiteit in het onderwijs.
Verder geeft Annet Nieuwenhuizen een workshop over ‘Cultuur in de spiegel; met een andere blik kijken naar cultuur en cultuuronderwijs’. Danielle Baljuw geeft een workshop over het verbeteren taalbegrip en taalgebruik van kinderen door middel van dramalessen.

Aanmelden
De Cultuureducatiemarkt vindt plaatst op woensdag 6 maart in het Huis voor Cultuur & Bestuur in Nijverdal, Willem-Alexanderstraat 7. Vanaf 13.30 uur kan de markt worden bezocht, om 14.00 uur start het programma. Leerkrachten primair onderwijs en andere geïnteresseerden (ook uit andere gemeentes) kunnen zich aanmelden voor de Cultuureducatiemarkt door voor 15 februari een e-mail te sturen naar mirjamborger@hofinsalland.nl. De entree is gratis.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *