Eerbetoon aan ‘The Man in Black’ in Taveerne Tivoli - Foto: PR
Foto: PR

Eerbetoon aan ‘The Man in Black’ in Taveerne Tivoli

RAALTE – Taveerne Tivoli in Raalte presenteert op zaterdag 23 februari een tributeavond in het teken van ‘The Man in Black’ Johnny Cash. De formatie ‘Boys named Sue’ verzorgt een optreden.

De invloedrijke Amerikaanse countryartiest brak halverwege de jaren vijftig door naar het grote publiek. Vele hits volgden: ‘I Walk the Line’ , ‘Folsom Prison Blues’, ‘Ring of Fire’, ‘Man in Black’, ‘Jackson’ en natuurlijk ‘A Boy named Sue’. Cash was een echte volksheld, een countryrebel, die op kwam voor de verschoppelingen in de gevangenissen en zijn eigen strijd voerde met drank en drugs. In de jaren negentig bereikte hij een nieuw publiek met de platen die hij opnam voor het label American Recordings van Rick Rubin. Hierop liet hij zijn eigen interpretaties horen van bekende en minder bekende alternatieve nummers, zoals ‘One’ van U2 en ‘Hurt’ van Nine Inch Nails. Het laatste nummer is wellicht één van de mooiste, maar ook meest trieste en zwaarmoedigste nummers ooit. Cash overleed in 2003, enkele maanden na het heengaan van zijn vrouw June Carter, waarmee hij sinds 1968 was getrouwd.

Gevangenis
Boys named Sue is vijfkoppige Johnny Cash tributeband. De heren spelen alle hits van Cash: de countryklassiekers, maar ook de nummers uit zijn American Recordings periode. Onlangs namen de heren in navolging van Cash een live DVD op in een (voormalige) gevangenis, die van Leeuwarden, de Blokhuispoort. Driehonderd bezoekers genoten van de show. Meer informatie op: www.boysnamedsue.nl.

Aanvang is om 21.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Taveerne Tivoli, www.taveernetivoli.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *