Koffieconcerten bij de Schoenmaker in Luttenberg - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Koffieconcerten bij de Schoenmaker in Luttenberg

LUTTENBERG –Bas van den Toren en Hans Nieuwenhuis, oftewel duo Metaformose, verzorgen op zondag 3 maart een koffieconcert in Ribhouse de Schoenmaker (het restaurant achter het welbekende café) in Luttenberg.

Bij gebleken succes willen ze enkele malen per jaar, vergezeld door telkens andere gastmusici en/of vocalisten, een dergelijk concert houden.

De eerste keer, op zondag 3 maart, is Gerard Oosterlaar te gast. En laten Bas en Hans met hem nou ook Höllenboer vormen. Verwacht echter geen klassieke Höllenboervoorstelling. Als Metaformose brengen Bas en Hans nummers van onder andere The Beatles, Chet Atkins, Tommy Emmanuel, James Taylor en Tom Waits; vaak door de twee gitaristen voorzien van geheel eigen arrangementen. Met Gerard zullen ze als extraatje enkele liedjes uit de omvangrijke Höllenboer-catalogus brengen. Inmiddels hebben ze ook al contact gehad met enkele bevriende musici en/of vocalisten die hen eventueel bij zullen staan tijdens mogelijk volgende koffieconcerten. “De reacties waren heel enthousiast.”

De entree voor het concert bedraagt 20 euro. Dat is echter wel inclusief een uitgebreide lunch en gratis koffie. “We beginnen met een kopje koffie en wat lekkers”, vertellen Bas en Hans. “Vervolgens gaan we een half uurtje spelen. Daarna volgt een lunch met diverse belegde broodjes en vervolgens doen we een set met de gast.”

Oelnbret

Hoe het initiatief ontstaan is? Bas: “Het idee hebben Gerard en ik ooit opgedaan bij restaurant ’t Oelnbret in Dalen. Daar zijn we enkele keren samen als Höllenboer geboekt voor dergelijke concerten. Hartstikke gezellig. Het zat er altijd vol. De mensen kwamen van heinde en verre. Ik wilde dat al jaren ook in de buurt organiseren. Nu Café de Schoenmaker over de nieuwe restaurantruimte beschikt, hebben we ook een geschikte locatie. Mocht het heel druk worden, kunnen we bovendien uitwijken naar het café. Dat is immers wat groter. Zo hopen we een mooie tijdsbesteding te bieden aan mensen die zich de zondag vervelen. En dan bedoelen we jong en oud.”

 

Kaarten voor de koffieconcerten dient u vooraf te reserveren. Dat is mogelijk middels een belletje naar 0572-301219. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie. Aanvang van het eerste concert is om 12.30 uur. De deuren van Ribhouse de Schoenmaker zijn geopend vanaf 12.00 uur.

 

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *