Natuurbrandgevaar neemt toe: code oranje - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Natuurbrandgevaar neemt toe: code oranje

SALLAND – In verband met de droogte in Overijssel is vanaf 28 maart 2013 ’Code Oranje’ van kracht in de regio’s Twente en IJsselland. De aanhoudende droogte en harde wind vergroten het risico op snel uitbreidende natuurbranden. De brandweer is daarom extra alert. Nadrukkelijk wijst de brandweer ook op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Aan hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

Niet stoken; geen Paasvuren

Tijdens Code Oranje mag geen gebruik worden gemaakt van de verleende stookontheffingen. Dit betekent dat het verboden is takken, landbouwafval en dergelijke te verbranden.

De grote, traditionele Paasvuren vormen een eeuwenoude traditie. Binnen de gemeente Raalte wordt voor Paasvuren echter géén uitzondering gemaakt.

Brandweer extra alert De brandweer is extra alert op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht en vanaf 28 maart 2013 wordt een luchtsurveillance gestart. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Meer informatie over Code Oranje en natuurbrand staat op www.natuurbrandgevaar.nl

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *