Geen paasvuren in Olst-Wijhe door ‘Code Oranje’ - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Geen paasvuren in Olst-Wijhe door ‘Code Oranje’

OLST/WIJHE – In verband met de droogte in Overijssel is vanaf 28 maart ’Code Oranje’ van kracht. ‘Code Oranje’ is een advies van de Veiligheidsregio en geldt in de regio’s Twente en IJsselland. De gemeente Olst-Wijhe volgt dit advies op.

Door de aanhoudende droogte en harde wind wordt het risico op snel uitbreidende natuurbranden vergroot. Ten tijde van ‘Code Oranje’ kan er geen gebruik meer worden gemaakt van verleende stookontheffingen. Dat houdt ook in dat er geen paasvuren ontstoken mogen worden.De gemeente heeft contact gelegd met de organisatoren van de paasvuren om hen op de hoogte te stellen van de Code Oranje die van kracht is.

Ook brandweer extra alert

Nadrukkelijk wijst de brandweer ook op de verantwoordelijkheid van gebruikers van natuurgebieden. Aan hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen. Ook de brandweer is extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht en vanaf 28 maart wordt een luchtsurveillance gestart. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Meer informatie over Code Oranje en natuurbrand staat op www.natuurbrandgevaar.nl.

De brandweer vraagt gebruikers van natuurgebieden om hulp. We dragen samen de verantwoordelijkheid om natuurbranden te voorkomen. Informatie over veilig omgaan met open vuur staat op: www.brandweertwente.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Heel jammer dat ook de gemeente olst/wijhe zelf geen besluit kan nemen
    en weer achter andere gemeenten aan hobbelt
    En niet nadenken wat er aan kosten al gemaakt zijn bij de organisaties van de vreugdevuren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.