Paasvuur in Herxen geblust door de brandweer - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten

Paasvuur in Herxen geblust door de brandweer

HERXEN – Het paasvuur in Herxen is door de brandweer geblust. Ondanks het verbod van de burgemeester is vanavond om 20.30 uur het paasvuur in Herxen aangestoken. Als gevolg van de droogte is in Overijssel en Gelderland Code Oranje ingesteld.

Ook in Olst-Wijhe is besloten dat open vuren verboden zijn en er dus geen paasvuren aangestoken mogen worden. Vandaag heeft onze brandweercommandant nog contact gehad met de Veiligheidsregio. Ondanks de lichte sneeuwval van vanmorgen blijft Code Oranje de paasdagen ongewijzigd van kracht. De ondergrond is nog zo droog dat het gevaar op brand reëel aanwezig blijft.

 

De burgemeester van Olst-Wijhe heeft dan ook besloten het advies van de Veiligheidsregio op te blijven volgen. In Olst-Wijhe wordt geen toestemming gegeven voor het aansteken van paasvuren. Hij begrijpt de teleurstelling bij de vele vrijwilligers en de inwoners. Hij vertrouwt echter op begrip voor deze maatregel en meldt dat de vuren op een later moment alsnog aangestoken mogen worden als Code Oranje ingetrokken is.

Video 1
Video: Brandweer blust paasvuur in Herxen door Jasper Hutten
Foto's 2
Paasvuur in Herxen geblust door de brandweer - Foto: Jasper Hutten
Foto: Jasper Hutten
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *