Kapsalon Look Hair scoort met tere zomerpastels - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Kapsalon Look Hair scoort met tere zomerpastels

LEMELERVELD – Met uiterst vrouwelijke kapsels, voorzien van een rijke kleurschakering in tere pasteltinten, is de Lemelerveldse kapsalon Look Hair er voor het derde jaar op rij in geslaagd om een nominatie in de wacht te slepen voor de populaire Coiffure Award – Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year 2013.

Kapster Wendy Berg-Drenthen heeft het kleuren letterlijk en figuurlijk in haar vingers en daarnaast veel fantasie. Ze koos dit jaar voor een rijke kleurschakering in warme pasteltinten. Naast golvende lokken en een romantische vlecht, ontwierp ze met een knipoog naar de knot die momenteel zo populair is, een opgestoken variant die het gezicht uitermate flatteert. “Ik heb van karton en breigaren een platte vorm gemaakt, die ik in het haar heb verwerkt”, vertelt ze. “In plaats van de uiteinden van de haren weg te steken, heb ik deze bewerkt met de wafeltang. Hierdoor krijgt het kapsel dat strak en stijlvol is, een beetje een nonchalante look.”

Het is voor de derde maal dat Look Hair zich tot de topkappers van Nederland mag noemen. Op zich is meedoen aan de Coiffure Award al winnen. Maar wordt je dan ook nog eens genomineerd, dan is alleen dat al een hele grote eer, vindt saloneigenares Marian Hemmes. “De grote finale vindt plaats tijdens een gala-avond op 12 mei in Amsterdam, deze is dan live te volgen via www.coiffureaward.nl. Natuurlijk zou het prachtig zijn om als eerste te eindigen. Maar of we nu de Award winnen of niet, het feit dat je werk genomineerd wordt, is voor mij al de hoofdprijs. Dat geeft toch bepaalde kwaliteiten aan.”

De kapsels die worden ingezonden voor dit soort wedstrijden zijn zonder uitzondering bijzonder en kunstzinnig, maar niet echt draagbaar. “Binnen de wedstrijden laten we zien wat we kunnen op het gebied van kleuren, knippen en opsteken”, zegt Marian. “Maar net zoals dat gaat met haute couture, vertalen wij de extreme modellen in mooie smaakvolle en tegelijkertijd draagbare kapsels die geschikt zijn voor het dagelijkse leven. Bij Look Hair kun je dus ook gewoon terecht voor de periodieke knip en verfbehandeling en voor kapsels met net dat beetje meer. Maar heb je een galafeest, bruiloft of andere bijzondere gelegenheid, dan zijn wij wel het juiste het adres voor een spectaculaire coiffure compleet met een bijpassende make-up.”

Foto ‘s: Kapper: Wendy Drenthen, visagie: Kirsten Weerink, foto: Petra Holland (www.petraholland.nl )

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *