Promotie voor sportverenigingen tijdens sportdagen Olst - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Promotie voor sportverenigingen tijdens sportdagen Olst

OLST – Op 23 en 25 april vonden in Olst de schoolsportdagen plaats. Deze dagen staan in het teken van lekker bewegen, kennis maken met verschillende sporten en zullen plaatsvinden in sporthal de Hooiberg.

Verschillende verenigingen bieden hun kennis en kunde aan aan de basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. In totaal zullen meer dan 200 leerlingen meedoen aan de sportdag.

Saron Debets, vakdocent in het basisonderwijs, is coördinator van de sportdagen en speelt in op de behoefte van de kinderen. Uitdagende sportdagen, met diverse sporten is het gevolg hiervan. Over de gehele dag zijn er diverse leuke en sportieve activiteiten opgezet voor de leerlingen. Sportstimulering zal ook een bijdrage leveren tijdens de sportdagen. In samenwerking met de handballers van Sportclub Overwetering, zijn er verschillende oefeningen voorbereid en zullen alle kinderen kennis maken met een eindspel handbal.

In overleg met vakdocenten Lichamelijke Opvoeding Saron Debets (Olst e.o.) en Gert-Jan Baas (Wijhe e.o.) heeft Sportstimulering Olst-Wijhe (hierna SOW genoemd) een idee uitgewerkt om nog meer uit de jaarlijkse schoolsportdagen te halen. Na de kennismaking van de leerlingen met de sportverenigingen tijdens de schoolsportdag worden de leerlingen gestimuleerd een keer vrijblijvend mee te trainen bij de sportverenigingen. De sportverenigingen hopen dat de leerlingen na deze kennismaking eerder blijven ‘hangen’ en lid worden van de vereniging.

Het doel van de sportkennismakingsles is de doelgroep van SOW – 4 tot 18 jarigen – bekend te laten maken met de sport/de sportvereniging.

De combinatiefunctionaris (CF) daagt na afloop van de schoolsportdag de leerlingen uit om te gaan kennismaken bij de deelgenomen vereniging en leerlingen kunnen zich bij hem opgeven. Er wordt een mooie flyer uitgedeeld aan alle leerlingen met het totale aanbod. De interesse wordt geïnventariseerd en besproken met de sportvereniging. De CF spreekt af bij de vereniging en neemt de kinderen daardoor bijna aan de hand mee en hij zal ook aanwezig blijven tijdens de training.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *