Gratis juridische hulp bij letselschade - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Gratis juridische hulp bij letselschade

DEVENTER – Het is inmiddels 2 jaar geleden dat Boomkamp & Zwarts Letselschade specialisten van start ging. Tijd om bij ze langs te gaan op hun nieuwe adres aan de Keulenstraat 8-L in Deventer.

Boomkamp geeft aan dat veel mensen geen idee hebben wat een letselschade-traject inhoudt. Ze weten niet wat de mogelijkheden zijn om schade vergoed te krijgen en door horrorverhalen uit de media zijn ze soms bang voor een slopende, kostbare procedure. En dat terwijl ruim 98% van de zaken zonder tussenkomst van een rechter wordt opgelost en zonder dat dat het slachtoffers iets kost! In de wet (art. 6:96 BW) is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij, naast alle overige schade, de redelijke kosten van rechtsbijstand moet betalen.

Om schade vergoed te krijgen, zal er natuurlijk wel iemand aansprakelijk moeten zijn voor de schade. Volgens Zwarts kan aansprakelijkheid voortvloeien uit een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout, maar bijvoorbeeld ook door de gedraging van een dier (hondenbeet) of een gebrekkig product (ontploffende fles).

Indien iemand als voetganger of fietser bij een verkeersongeval is betrokken, dan biedt de wet extra bescherming wanneer er ook een motorrijtuig (bromfiets, motor, auto, vrachtauto of autobus) bij het ongeval betrokken is. In dat geval is de bestuurder van het motorrijtuig namelijk voor tenminste 50% aansprakelijk, tenzij hij zich met succes kan beroepen op overmacht (maar dat is vrijwel nooit mogelijk). “Denk dus niet te snel, het ongeval is mijn eigen schuld, dus ik krijg niets”, laat Zwarts weten.

Boomkamp vertelt dat slachtoffers zowel bij blijvend- als tijdelijk letsel (kneuzingen, nekklachten of een eenvoudige botbreuk) recht hebben op schadevergoeding, waaronder smartengeld. Het is dus niet zo dat alleen bij blijvend letsel recht op schadevergoeding bestaat.

Boomkamp & Zwarts hebben gekozen voor een laagdrempelige, persoonlijke aanpak. Na melding van een schade gaan ze daarom altijd bij het slachtoffer op bezoek. Tevens maken ze gebruik van een uniek online dossiersysteem, waarin cliënten met een eigen inlogcode 24 uur per dag volledige toegang hebben tot hun eigen dossier.

Wilt u derhalve weten of uw claim voor vergoeding in aanmerking komt, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Boomkamp & Zwarts Letselschade specialisten. Tel 0570-511120 of mail naar info@bzletselschade.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *