Muziekdag als afsluiting van Week van de Amateurkunst - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Muziekdag als afsluiting van Week van de Amateurkunst

RAALTE – De Week van de Amateurkunst (WAK) wordt op zaterdag 1 juni zeer muzikaal afgesloten in het centrum van Raalte. Op de laatste dag van de WAK organiseert drumfanfare St. Caecilia namelijk de Muziekdag. Vanaf 14.00 uur vinden er op verschillende locaties optredens en workshops plaats in de winkelstraten.

Met de Muziekdag wil St. Caecilia mensen, met name jeugd, kennis laten maken met het maken van (fanfare)muziek en de verschillende facetten hiervan. Op zaterdag 1 juni zorgen meerdere muziekverenigingen voor optredens, waaronder St. Caecilia zelf, muziekvereniging de Bergklanken uit Luttenberg en slagwerkgroep Fortissimo uit Coevorden. Ook de bigband van het Carmel College is die middag te horen. Majorettes zorgen voor een mooi geheel met bijpassende dans.

 

De Muziekdag begint om 14.00 uur met een gezamenlijk optreden en wordt om 16.00 uur ook gezamenlijk afgesloten door de muziekverenigingen met het nummer Heal the World’ van Michael Jackson. Aan deze afsluiting doen bijna 60 muzikanten mee.

 

Het publiek kan die middag ook zelf ervaren hoe is het om muziek te maken of te dansen, door mee te doen met de gratis workshops die worden aangeboden.

Meer informatie over de Week van de Amateurkunst is de vinden op www.wakraalte.nl. Kijk voor meer informatie over Drumfanfare St. Caecilia op www.drumfanfareraalte.nl.

 

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.