Plug-In Festival bij De Leeren Lampe in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Plug-In Festival bij De Leeren Lampe in Raalte

RAALTE – Gemoedelijk, veel sfeer, kwalitatief goede (elektronische) dancemuziek, aansprekende aankleding en dat alles ook nog betaalbaar. Dat concept, bedacht door een actieve Heetense vriendengroep, moet garant staan voor een succesvol eerste ‘Plug-In festival’ zaterdag 29 juni in de openlucht op het terrein achter De Leeren Lampe. En die naam?

‟Er doen meer organisaties zoals Insane Bookings en 9.23 uit Deventer mee, elk met hun eigen stijl, beleving en sfeer in hun eigen area. Die pluggen dus, zeg maar in, vandaar die naam,‟ zo legt Tim Schrijver uit.

 

Zo’n twee jaar geleden vond een groep jongeren uit Heeten het tijd voor een feest met alleen elektronisch muziek. In Heeten met een rijke geschiedenis van allerlei ruige rock & roll feesten staan vooral bands en soms dj’s geprogrammeerd. Een eigen feest met alleen dj’s leek daarom een goed plan. Zo ontstond vorig jaar de eerste geslaagde editie van de ‘PalletParty’ bij Schoonheten. Afgelopen winter was de eerste indoor editie waarbij in De Leeren Lampe een goede partner gevonden werd voor het succesvolle ‘PalletParty Indoor’.

 

En nu, zo tegen de zomervakanties aan het einde van het schooljaar, is het de hoogste tijd voor een geheel nieuw festival. ‟Met ons concept en met weer de ondersteuning en faciliteiten van de Leeren Lampe,‟ zo vat Schrijver de goede samenwerking samen.

 

Op het grasveld en (een deel van) de parkeerplaats achter de Raalter discotheek komen drie verschillende areas waartussen de bezoekers zich kunnen bewegen. Op het Mainstage presenteert de PalletParty DJ’s als BEF Assault System, Kaasverzamelaars, 6203, Johnny Who?, Mes & Vork, Medicci B2B Amato Nilagro, Youth NME en D-Club. Onlangs zijn daar na een speciale contest ook Say Cheese en Jack Montez aan toegevoegd. ‟Dat lijken er heel veel maar we beginnen die zaterdagmiddag om twee uur en gaan tot half 1 ’s nachts door. Iedereen heeft dus wel een uurtje de tijd,‟ zo legt Schrijver uit. Bij dit Mainstage gaat het om de stijlen House, Tech-House, Electro, hip-hop en Club.

 

Op het tweede podium ‘TechStage’ brengt ‘9,23’ muziekstijlen van deephouse tot techno. Namen van DJ’s als DScomfort, M-bition Live, Nelis, Jonas Körbl b2b Pitblanke, Danisan, Dan Corhana en Jay Davis zijn in het Deventer uitgaanswereld stuk voor stuk een begrip.

 

Op het derde ‘Hardstage’ zorgt Insane Bookings voor een internationaal tintje. Uit Schotland komen bijvoorbeeld B.A.S.H. en Chimera, uit Frankrijk FIGHT en uit Zwitserland Hasty Boy. Aangevuld met onder meer DJ Thera, Dano, Rheeza, Cemon Victa, Insane DJ Maffia, ManUmaX en 13Assie staat dat garant voor de harde vormen van dance; van (early) Hardstyle tot Hardcore en Industrial Hardcore.

 

Desired Effetz en sound Interference zijn hier na een recente contest aan toegevoegd.

 

‘We bieden dus alles, van snoeiharde beats tot groovende techno. Elke area krijgt zijn eigen sfeer en beleving, van vriendelijk zomers tot de meer rauwere muziekstijlen,‟ zegt Schrijver die samen met zijn vrienden een kleine week nodig denkt te hebben om van het terrein iets heel bijzonders te maken. ‟Het moet echt overweldigend zijn als je binnenkomt, heel anders dan bij een gewone discotheek. Alleen bij extreem slecht weer wijken we naar binnen uit. Wat we allemaal aan materiaal gaan gebruiken? Olievaten, steigerhout, pallets, bamboe, noem maar op, steeds passend bij de sfeer van elke area. We kunnen dat als groep doordat we veel en goed samenwerken en overleggen. En natuurlijk ook omdat we flink wat mensen met twee rechterhanden hebben.‟

 

Eventmanager Joost Meijerink van De Leeren Lampe is in ieder geval tevreden; ‟Het is een mooi clubje bij elkaar, dit regelen ze echt heel goed. Als Leeren Lampe zijn we vooral heel blij met zo’n eigen festival omdat we normaal gesproken meer last hebben van festivals en tentfeesten.‟

 

Toegangskaarten voor het eerste Plug-In festival 29 juni kosten in de voorverkoop 11 euro bij Primera Wijhe, de Smulbaai in Heino en Annie Schulten in Raalte. Ook online kan dan via de site van de Leeren Lampe. Op deze zaterdag zelf kost een kaart 15 euro. De aanvang is ’s middags twee uur. Om half 1 ’s nachts gaan de deuren van de Lampe open voor een speciale afterparty. Bezoekers van het Plug-In festival festival hebben dan gratis toegang.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.