Uitslag van Tuinenwedstrijd 2013 van Salland Wonen - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Uitslag van Tuinenwedstrijd 2013 van Salland Wonen

RAALTE – De tuin is over het algemeen het visitekaartje van een woning. Bij een grote groep huurders ziet Salland Wonen dagelijks keurig onderhouden tuinen. Deze groep hoort normaliter (bijna) nooit iets van ons over het tuinonderhoud.

In navolging op de tuinenwedstrijd in 2012, waarbij huurders uit één straat gezamenlijk konden aanmelden voor de strijd om de ‘Mooiste straat 2012′, heeft Salland Wonen ook dit jaar wederom een wedstrijd georganiseerd. Dit keer konden individuele bewoners hun tuin of balkon aanmelden. Salland Wonen was vervolgens overspoeld met aanmeldingen.

Bijna 100 huurders hebben foto’s toegestuurd van hun tuin of balkon. Dit was tegen de verwachting toen deze wedstrijd in het leven was geroepen. Hierdoor was het helaas niet mogelijk om bij alle huurders persoonlijk langs te gaan en was men genoodzaakt een voorselectie te maken.

Op woensdag 17 juli heeft de jury een rondje langs de genomineerde tuinen gemaakt. Bij de jurering werd onder andere gelet op de staat van het onderhoud, beplanting, afwisseling, verhouding tussen de oppervlakte van de tuin en de inrichting en of er sprake is van bijzondere kenmerken. Aan het eind van de dag was de jury het unaniem eens over de eerste en tweede plaats. Voor de derde plaats bleek het erg spannend te worden. De uiteindelijke prijswinnaars in de categorie ’tuinen’ van de Tuinenwedstrijd 2013 zijn geworden;

Eerste prijs: Mevrouw Hofstede, Graaf van Rechterenstraat 14 te Raalte
Tweede prijs: Mevrouw Ellenbroek, Essenbree 33 te Mariënheem
Derde prijs: Familie Jonkers, Almelosestraat 77 te Raalte

De prijswinnaars ontvangen een Irischeque ter waarde van respectievelijk € 100, € 75 en € 50. De overige genomineerden ontvangen een bloemenbon ter waarde van € 12,50.

In de categorie ‘balkon’ waren dezelfde prijzen te winnen. Het aantal inzendingen in deze categorie was lager, maar de kwaliteit was zeer zeker niet minder. Aan de hand van de inzendingen zijn als winnaar in deze categorie de volgende huurders uit de bus gekomen:

Eerste prijs: De heer Splinter, Mettingenlaan 182 te Raalte
Tweede prijs: Mevrouw Lorkeers, Merel 72 te Raalte
Derde prijs: Mevrouw Bink, Brinkweg 8 te Heino

Gezien de enthousiaste reacties gaat Salland Wonen in 2014 zeker weer een tuinenwedstrijd organiseren. De organisatie hoopt dan meer dan 100 aanmeldingen te krijgen en roept hierbij alle huurders alvast op om volgend jaar (weer) mee te doen. “Een mooie tuin is immers niet alleen voor het eigen genot, maar ook voor de omwonenden!”

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *