Leescafé in de bibliotheek in Raalte - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Leescafé in de bibliotheek in Raalte

RAALTe – Op dinsdag 24 september houdt Josha Zwaan in de Bibliotheek Raalte een lezing over haar nieuwe roman Zeevonk Op goed geluk een huwelijk aan gaan met een onbekende man aan de andere kant van de wereld. 

Aan de hand van beeldmateriaal vertelt de schrijfster over het ontstaan van de roman Zeevonk, over de geschiedenis van de Willem Ruys en over de ervaringen van haar grootouders en moeder in het Nederlands Indië van voor en tijdens WOII. Na de pauze is er gelegenheid voor gesprek en het stellen van vragen.

 

Josha Zwaan neemt de lezer in Zeevonk mee in de rijke geschiedenis van het schip de Willem Ruys, later omgedoopt tot Achille Lauro. Parallel aan die geschiedenis vertelt de roman het verhaal van Freya, een vrouw die als klein meisje met haar moeder geïnterneerd werd in een van de Japanse kampen. Freya raakt in de loop van het verhaal steeds meer betrokken bij de gebeurtenissen op het schip. Deze gebeurtenissen maken stukje bij beetje herinneringen wakker aan haar vroegste levensjaren, aan haar vader die vocht tegen de volgelingen van Soekarno en na zijn terugkeer in Nederland de draad van het leven niet meer kon oppakken. Langzaam wordt duidelijk waarom Freya niet het grootse en meeslepende leven heeft kunnen leiden waar ze als tiener van droomde.

 

In 2010 debuteerde Josha Zwaan met de roman Parnassia waarvan inmiddels meer dan 75.000 ex verkocht zijn. Naast romans schrijft zij essays oa voor dagblad Trouw en tijdschrift Volzin.

 

www.joshazwaan.nl

 

Datum: dinsdag 24 september

Aanvang: 20 uur

Adres: Bibliotheek Raalte, Passage 6

Entree: leden Leescafé: gratis, niet-leden: 7,50 euro

Voor info en reserveren: g.westinga@bibliotheekraalte.nl

 

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *