Viooltalent Rosanne Philippens naar Overkempe Olst - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Viooltalent Rosanne Philippens naar Overkempe Olst

OLSt – Na in 2009 het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’ te hebben gewonnen, is Rosanne Philippens hard op weg de volgende grote Nederlandse violiste te worden. Samen met pianist Yuri van Nieuwkerk verkent ze de combinatie van klassiek vakmanschap met de rauwe expressie van volksmuziek.

Op zondag 6 oktober treden Philippens en Van Nieuwkerk op in Overkempe in Olst. Theaters Olst Wijhe hebben voor deze speciale locatie gekozen, om het concert goed tot z’n recht te laten komen.

Rosanne Philippens wordt, zeker sinds ze in 2009 het Oskar Back Concours won, beschouwd als een van de grootste viooltalenten in Nederland. In dat zelfde jaar behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium haar diploma summa cum laude. Hierna soleerde Philippens onder andere bij het Vlaams Symfonie Orkest, het State Hermitage Orchestra te Sint Petersburg en vele studentenorkesten. De Volkskrant prees onlangs nog haar “wonderwereld aan kleur”.

Samen met pianist Yuri van Nieuwkerk vormt Rosanne Philippens al 12 jaar lang een sterk muzikaal team. Als resultaat hiervan wonnen ze verschillende prijzen en traden ze op in Liechtenstein, Duitsland en Zwitserland. In maart 2013 kwam hun gezamenlijke debuut-cd “Rhapsody” uit. Een greep uit het repertoire van Philippens en Van Nieuwkerk zal dan ook in Overkempe opgevoerd worden. Muziekstukken van onder andere Franck, Mozart en Ravel komen voorbij en worden bovendien op een toegankelijke manier toegelicht. Meer over het duo is ook te vinden op www.atelieracht.nl.

De voorstelling van Rosanne Philippens & Yuri van Nieuwkerk vindt plaats op zondag 6 oktober om 14:30 uur in Overkempe (Koekoeksweg 100, Olst). Kaarten kosten €10,00 euro en kunnen worden besteld via www.theatersolstwijhe.nl. Daarnaast kunnen er tickets worden gekocht bij Postagentschap Bourquin (Langstraat 66, Wijhe), Boek- en kantoorvakhandel Korten (Geertsstraat 19-21, Olst) en Holstohus (VVV-balie) (Jan Schamhartstraat 5, Olst).

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen op www.theatersolstwijhe.nl.

 

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *