Vuurwerkverkoop van start bij Vuurwerkstore Holten - Foto: PR
Foto: PR

Vuurwerkverkoop van start bij Vuurwerkstore Holten

HOLTEN – Vuurwerkstore Holten is gestart met de voorverkoop van vuurwerk! Deze winkel, die puur gericht is op de vuurwerkverkoop heeft vorig jaar voor het eerst vuurwerk verkocht en is het enige verkooppunt in Holten.

De eigenaar, Stefan Schöppers (25), werkt zelf bij een vuurwerkbedrijf wat grote professionele shows verzorgd bij evenementen gedurende het gehele jaar door. In januari 2011 is Stefan gestart met het aanvragen van de verplichte vergunningen en eind 2012 kon de winkel aan de Kerkstraat 6 in Holten open. De kwaliteitseisen voor het vuurwerk liggen hoog bij Stefan en mochten er toch klachten binnen komen over de kwaliteit dan zal dat bepaalde artikel verdwijnen uit het assortiment!

Vuurwerkshow
Het nadeel van vuurwerk is dat je niet kunt zien wat er in de verpakking zit. Daarom verzorgd Vuurwerkstore Holten op vrijdag 13 december een vuurwerkdemonstratie op het trainingsveld van voetbalvereniging Blauw Wit ’66 aan de Larenseweg te Holten waarbij een groot deel van het assortiment afgestoken wordt om te laten zien wat het vuurwerk doet. Je weet op die manier wat je kunt verwachten als je van plan bent een bepaald artikel te kopen. De show start om 19.30 uur en zal ongeveer een uur in beslag nemen met als afsluiter een groot finalevuurwerk.

Categorie 1 vuurwerk
Vanwege aanpassingen in de regelgeving mag je vanaf 12 jaar het gehele jaar door zogeheten categorie 1 vuurwerk kopen en afsteken. Voorheen stond dit vuurwerk bekend als ‘’fop en scherts vuurwerk’’. Door deze aanpassingen is ook nieuw vuurwerk gemaakt waardoor deze categorie enorm is uitgebreid. Vuurwerkstore Holten zal een tiental van deze artikelen verkopen naast de al bestaande en bekende artikelen zoals sterretjes, knalerwten en feestfonteinen.

Veilig vuurwerk
Vuurwerk is veilig te noemen maar kan door verkeerd gebruik wel gevaarlijk worden. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking goed en draag een vuurwerkbril zodat je ogen optimaal beschermd zijn. Gebruik daarnaast een aansteeklont om je vuurwerk aan te steken en let op je omgeving.

Bij vuurwerkstore Holten kun je in de winkel een quiz doen over veiligheid. Hiermee maak je ook nog eens kans op een categorie 1 vuurwerkpakket ter waarde van € 25,00!

Vuurwerkstore Holten heet u van harte welkom bij de vuurwerkshow of in de winkel welke van maandag t/m zaterdag geopend is. Kijk voor meer informatie op www.vuurwerkstoreholten.nl of op Facebook.com/VuurwerkHolten.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *