Vuurwerk vandalisme kost gemeente Raalte veel geld - Foto: Gemeente Raalte
Foto: Gemeente Raalte

Vuurwerk vandalisme kost gemeente Raalte veel geld

RAALTE – Vernielingen in de openbare ruimte leveren ieder jaar een grote schadepost op voor de gemeenschap, daarom doen we een beroep op inwoners: Wees zuinig op de spullen in de openbare ruimte en help mee op deze onnodige kostenpost te bezuinigen.

Diefstal borden

Diefstal van straatnaamborden lijkt een niet uit te roeien probleem te zijn. In het afgelopen jaar zijn er in de gemeente Raalte 27 straatnaamborden gestolen. Dat alleen al levert een schadepost voor de gemeente op van ongeveer € 3000,-.

 Meer kosten door vandalisme

Naast diefstal van borden hebben we ieder jaar te maken met vernieling van verkeersborden vooral tijdens de jaarwisseling door vuurwerk. Maar ook door plakband te plakken op borden en lantaarnpalen ontstaan beschadigingen. Daarnaast raakt ook ander straatmeubilair regelmatig beschadigd door vandalisme. Naast de kosten die we moeten maken voor het vervangen van vernield straatmeubilair, ontstaat door dit vandalisme een lager kwaliteitsniveau van de  openbare ruimte ofwel een rommelig straatbeeld. Dat is ongewenst en alleen te verhelpen door samen dit vandalisme te voorkomen.

Wat te doen bij vernielingen?

Inwoners die getuige zijn van vernielingen kunnen elkaar aanspreken op dit gedrag, maar kunnen dat ook melden aan de politie. Dat kan via het normale nummer van de politie 0900 8844 of anoniem via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Als bekend is wie de vernielingen heeft aangericht, dan kan de gemeente de kosten verhalen op de veroorzakers.

Schade aan straatmeubilair kunt u ook melden via het formulier op de website van de gemeente: Meldpunt!

Artikel delen:
Reactie 1
  1. hoe of wat dan ook de gemeentelijke belasting zal toch nooit verlaagt worden in in heino-zuid (raalte) ook al zal er niks meer gesloopt worden 😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *