Ideeën gezocht voor Zwols spoorfeest 2014

Ideeën gezocht voor Zwols spoorfeest 2014

ZWOLLE – Volgend jaar juni viert Zwolle dat het 150 jaar geleden is dat officieel de eerste trein de Hanzestad binnen reed. Daarmee was de aansluiting op het landelijke spoorwegennet een feit. Dat werd toen groots gevierd.Inwoners van Zwolle en (oud) medewerkers van de spoorwegen worden nu uitgenodigd om mee te denken over de invulling van deze feestelijke dag.

Na de voltooiing van de spoorbrug over de IJssel, kon op 4 juni 1864 de trein feestelijk worden onthaald op toen nog ‘hulpstation’ Zwolle. Tegenwoordig is station Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland en wordt er verder geïnvesteerd in de bereikbaarheid en ontwikkeling van station, spoor en stationsomgeving.

Op zaterdag 7 juni 2014 is er daarom een feestelijk evenement op en rond station Zwolle om te vieren dat er 150 jaar spoor is in Zwolle. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van de voormalige onderhoudsloods van Nedtrain, vlak naast station Zwolle. Ook is het mogelijk de in aanbouw zijnde perrontunnel te bezoeken.

Het is de wens van alle betrokken organisaties dat Zwollenaren en geïnteresseerden zelf ook met ideeën komen om het jubileum vorm te geven, binnen en buiten het stationsgebied, voor, op en na zaterdag 7 juni. Heeft u een leuk idee voor een activiteit op het station of in de stad? Heeft u oude foto’s of verhalen over het station en het spoor in Zwolle? Stuur uw suggestie dan voor 31 januari 2014 naar ProRail Publiekscontacten via het contactformulier op de website www.prorail.nl.

Een samenwerkingsverband van organisaties uit de stad en de spoorsector gaat daar dan mee aan de slag. Betrokken organisaties zijn onder andere uit de spoorsector NS en de Vechtdallijnen, ProRail en uit de stad gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Historisch Centrum Overijssel, Museum de Fundatie, Waanders in de Broeren en Zwolle Marketing. Ze hopen op onbegrensde creativiteit, maar er is geen sprake van onbegrensde mogelijkheden van uitvoering.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *