Live meekijken bij operatie in Deventer Ziekenhuis - Foto: PR
Foto: PR

Live meekijken bij operatie in Deventer Ziekenhuis

DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis en Salland Zorgverzekeringen laten belangstellenden op zaterdag 15 maart live een darmoperatie meemaken. Op de ‘Dag van de Zorg’ wordt in het ziekenhuis een patiënt aan zijn darm geopereerd. Via een videoverbinding is dit live te volgen in de Deventer Schouwburg.

Daar kunnen zo’n 800 inwoners uit deze regio de ingreep van 11.00 tot 14.00 uur meemaken, en vragen stellen.

Voorlichting
Begin 2014 startte het landelijke bevolkingsonderzoek naar Darmkanker. Naar aanleiding daarvan organiseerde het ziekenhuis al 2 drukbezochte voorlichtingsavonden. Op zaterdag 15 maart gaat men nog een stap verder met het live opereren van een patiënt. In de schouwburg zijn beelden van de ingreep te zien, die de chirurgen Robbert Bosker en Mike Liem met hun team uitvoeren. Tussendoor is er uitleg over wat er allemaal bij zo’n operatie komt kijken en kan het publiek vragen stellen aan de artsen op de OK en aan chirurg Mirre de Noo die de beelden in de zaal toelicht.

De live OK is een unieke gebeurtenis. Maar zelden heeft een Nederlands ziekenhuis op deze manier laten zien hoe een operatie verloopt. Voor de bezoekers wordt de Live OK zonder twijfel een indringende en onvergetelijke gebeurtenis. In de foyer van de schouwburg is overigens een informatiemarkt die van 10.00 – 15.00 uur duurt. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Salland Zorgverzekeringen en de Deventer Schouwburg.

Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling moet u zich vooraf aanmelden voor de Live OK. Er is plek voor 750 toeschouwers in de Schouwburg. Toegang wordt verleend op basis van volgorde van inschrijving en alleen vooraf aangemelde belangstellenden krijgen een plek in de zaal. Dit onderdeel van de Open Dag is toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar. Aanmelden kan via www.dz.nl.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *