CultuurpleinSalland wordt ActiefSalland - Foto: PR
Foto: PR

CultuurpleinSalland wordt ActiefSalland

RAALTE – HOFinSalland en Sportbedrijf Raalte lanceren op zaterdag 1 maart een nieuwe website, genaamd www.ActiefSalland.nl. Op deze website staan alle sport- en cultuuractiviteiten + aanbieders van de gemeente Raalte en omgeving bij elkaar. Hiermee wordt de reeds bestaande website www.CultuurpleinSalland.nl vervangen.

Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat de website www.CultuurpleinSalland.nl de lucht in ging. Op deze website konden culturele verenigingen/instellingen zelf hun activiteiten en nieuws plaatsen. Hierdoor kregen bezoekers een volledig beeld van alles wat er op cultureel gebied te doen is in Salland. CultuurpleinSalland is inmiddels op een aantal punten verouderd geraakt door de snelle ontwikkelingen van internet. Daarom werd het voor HOFinSalland tijd om te kijken naar een nieuwe website en een nieuw systeem. Voor deze nieuwe website is een samenwerking met Sportbedrijf Raalte aangegaan, om zo alle sport- en cultuuractiviteiten binnen Salland te bundelen.

Naast een compleet overzicht van alle sport- en cultuuractiviteiten in Salland heeft de samenwerking nog meer voordelen. Zo kunnen de krachten worden gebundeld, er kan op meer kanalen reclame voor de website worden gemaakt, meerdere personen kunnen de website beheren, de website wordt voor bezoekers nog interessanter en completer.

Voor de gebruikers van CultuurpleinSalland (verenigingen/instellingen) verandert er door de komst van de nieuwe website een aantal dingen. Zij hebben bijvoorbeeld geen eigen account meer, omdat het nieuwe systeem hier zich niet voor leent. Sport- en cultuurverenigingen kunnen in het vervolg hun activiteiten aanmelden via button op de homepage van ActiefSalland. Nieuwsberichten voor de homepage kunnen worden gestuurd naar mirjamborger@hofinsalland.nl en maarten.paalman@raalte.nl. ActiefSalland biedt verschillende voordelen aan sport- en cultuurverenigingen: Hun activiteiten, nieuws en organisatie- en contactgegevens staan op de website vermeld, waardoor ze goed vindbaar zijn voor sport- en cultuurliefhebbers. Bij het plannen van activiteiten, bijvoorbeeld een toernooi, concert of workshop, kunnen de verenigingen op de website zien of er op de gewenste datum al andere activiteiten plaatsvinden.Er wordt via verschillende media aandacht geschonken aan de activiteiten op ActiefSalland.nl, zowel offline als online. Ook het twitteraccount @actiefsalland wordt hiervoor ingezet.

Daarnaast is op de website en overzicht van instanties/personen waar sport- en cultuurverenigingen terecht kunnen voor vragen, advies, subsidie. Tevens komt er een inschrijfmodule voor workshops die door Sportbedrijf Raalte en HOFinSalland worden georganiseerd.

Vanuit het Sportbedrijf is Maarten Paalman (maarten.paalman@raalte.nl) verantwoordelijk voor de sportgerelateerde organisaties, artikelen en activiteiten. Mirjam Borger (mirjamborger@hofinsalland.nl) houdt zich vanuit HOFinSalland bezig met de cultuurrelateerde organisaties, artikelen en activiteiten op www.actiefsalland.nl.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.