Wethouder Loevezijn overhandigt Juichwilg-prijs - Foto: PR
Foto: PR

Wethouder Loevezijn overhandigt Juichwilg-prijs

LUTTENBERG/MARIENHEEM – Op  woensdag 26 maart jl. heeft wethouder Jacques van Loevezijn het geld van de Juichwilg-trofee overhandigd aan vertegenwoordigers van de ommetjes werkgroepen Luttenberg en Marienheem.

In oktober 2013 heeft de gemeente Raalte de Juichwilg-trofee in ontvangst genomen. Deze landelijk  landschapsprijs bestaat uit een geldbedrag  van € 5.000. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat het geld beschikbaar wordt gesteld aan locale projecten.

“De ommetjes projecten in Marienheem en Luttenberg zijn hiervan uitstekende voorbeelden”, aldus wethouder Jacques van Loevezijn. Met de inzet van vrijwilligers zijn wandelpaden gerealiseerd, ook het onderhoud komt voor rekening van de vrijwilligers. Met het geldbedrag, iedere kern € 2.500, kunnen gereedschappen worden aangeschaft om de paden te onderhouden. Deze bijdrage stelt de vrijwilligers in staat om locale voorzieningen in stand te houden en een belangrijke bijdrage te leveren aan de (be)leefbaarheid van het platteland. De ommetjes werkgroepen maken deel uit van de Plaatselijke Belangen in Marienheem en Luttenberg.

De wandelpaden sluiten aan op het routenetwerk dat in 2013 in Salland is geopend.

Artikel delen:
Reactie 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *