Week van de orthopedie in Deventer

Week van de orthopedie in Deventer

DEVENTER – Van 14 tot 17 april gunnen de orthopeden van het Deventer Ziekenhuis bezoekers een kijkje achter de schermen van hun mooie medische vak. Op maandag 14 april is er een voetendag. Twee orthopeden houden dan een inloopspreekuur van 15.00 – 17.00 uur voor wie last heeft van zijn voeten. In de hal vertellen de makers van aangepaste schoenen en een podoloog wat ze doen, en kunt een voetmassage krijgen.

Op dinsdagmiddag is er wederom een inloopspreekuur, ditmaal  voor mensen met vragen over of problemen aan heupen en knieën. Ook kunt u kunstprotheses zien en is er een fysiotherapeut die vragen beantwoordt. Bijzonder is ook de workshop hechtingen verwijderen waar iedereen aan mee kan doen. Ten slotte is er de mogelijkheid voor een korte rondleiding over de orthopedische verpleegafdeling.

Woensdag staat in het teken van de sportgerelateerde klachten. Van 15.00 tot 17.00 uur verzorgen een orthopeed en sportarts een inloopspreekuur. Aansluitend (17.00 uur) is er een lezing over sportgerelateerde aandoeningen. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij de polikliniek orthopedie: 0570-535155 i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. In de hal staan twee gespecialiseerde sportfysiotherapeuten aan wie het publiek vragen kan stellen.

 
De Week van de Orthopedie wordt afgesloten met een schouderdag. De 2 schouderexperts van het ziekenhuis geven toelichting op veelvoorkomende schouderklachten en -behandelingen. Hiervoor is er een inloopspreekuur (15.00 – 17.00 uur) en een stand met veel informatie. Ook kunt u terecht bij een schouderfysiotherapeut voor informatie. Het is tevens mogelijk die middag (van 15.30 tot 16.30 uur) een echo van uw schouder te laten maken.

De gehele week is er trouwens informatie over alle orthopedische aandoeningen en behandelingen. De activiteiten zijn gratis toegankelijk. Meer info op www.dz.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *