Duo aangehouden voor diefstal en doorrijden na aanrijding

Duo aangehouden voor diefstal en doorrijden na aanrijding

RAALTE/HEETEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 april twee jongemannen in een auto aangehouden. Zij worden ervan verdacht in Heeten een kratje bier te hebben gestolen. Ook wordt onderzocht of zij na een aanrijding zijn doorgereden.

Melding over crossen

De politie kreeg omstreeks 05.15 uur een melding dat er een zilverkleurig autootje als een gek door het dorp reed. Ook zou er een betonnen paaltje zijn geraakt. Agenten gingen op onderzoek en op de Weidelaan troffen zij een grijze auto met één koplicht aan. Mogelijk ging het hier om hetzelfde voertuig. De auto bleek behoorlijke schade te hebben.

Alcohol op

De bestuurder, een 26-jarige man uit Wijhe, bleek te hebben gedronken. Hij overschreed het aanvaardbare promillage van een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd.

Krat bier gestolen

Tijdens de zoektocht naar het autotootje kreeg de politie ook een melding dat er bij een woning in Heeten een kratje bier uit een schuur was gestolen. Opvallend was, dat een dergelijk kratje ook in de auto werd aangetroffen.

Ingesloten voor verhoor

De bestuurder en de 22-jarige passagier uit Raalte werden beiden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.