Nathalie Baartman in Holstohus Theater Olst - Foto: PR
Foto: PR

Nathalie Baartman in Holstohus Theater Olst

OLST – Op zaterdag 12 april staat Nathalie Baartman met de cabaretvoorstelling ‘Prei met mij’ op het podium van het Holstohus Theater in Olst. Nathalie Baartman studeerde psychologie, filosofie en creatieve therapie maar koos uiteindelijk voor de kleinkunst en werd cabaretière. In 2004 won ze de persoonlijkheidsprijs op Cameretten. ‘Prei met mij’ is haar derde cabaretprogramma.

In 2009 is Nathalie genomineerd voor de Neerlands Hoop, de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermakers die het grootste toekomstperspectief hebben. De jury had de lovende woorden dat ze in geen enkel hokje te plaatsen was; een authentiek talent dat staat waar ze hoort: het podium.

“Liefste, het zit zo: ik ben een paar dagen in een houten trekkershut op een natuurstrook ergens tussen de A28 en de A6.” Zo begint een excerpt uit de voorstelling ‘Prei met mij’, waarin de unieke stijl van Nathalie onmiskenbaar is. “’s Nachts zing ik voor de sterren en ’s ochtends bevrolijk ik de zon op regenlaarzen. Gisteren heb ik een gesneuvelde bril gevonden en vandaag eet ik alleen maar rijst met suiker. Ik heb grappig contact gelegd met een vrouw in zwarte klederdracht. Ze rouwt al twintig jaar, vertelde ze me. Ongelooflijk, hè? O ja, er staat hier in de buurt een ezel te koop. Zo eentje met oren. Ook heb ik de ware smaak van prei ontdekt. Kom me (evt. met ezel) halen, als ik niet meer naar huis wil!”

In Prei met mij deelt Nathalie Baartman klaprooszaden uit, mimet ze de liefde en presenteert ze het interactieve Slow Google. Wederom een verfrissende voorstelling met accordeon, grilligheden en een vleugje Twente, waarin Nathalie pogingen doet zich te verbinden met de wereld om haar heen.

Altijd dat verlangen. Hoe ben je alleen toch samen? ”Ik heb altijd gedacht dat mijn leven gevuld was met liefde, omdat ik zo’n plezierig contact had met de plaatselijke winkeliers.” En dan verschijnt hij. Niet de kikker, maar de pad.

De voorstelling ‘Prei met mij’ vindt plaats op zaterdag 12 april om 20:15 uur in het Holstohus Theater in Olst. Kaarten kosten € 12,50 euro en kunnen worden besteld via www.theatersolstwijhe.nl. Daarnaast kunnen er tickets worden gekocht bij DA Bourquin (Langstraat 66, Wijhe), Boek en Kantoor Korten (Geertsstraat 19-21, Olst) en Holstohus (VVV-balie) (Jan Schamhartstraat 5, Olst).

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *