Ontruimingsoefening Capellenborg in het kader van zelfredzaamheid - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Ontruimingsoefening Capellenborg in het kader van zelfredzaamheid

OLST-WIJHE – Samen met de brandweer Olst-Wijhe (sinds 1 januari 2014 brandweer IJsselland) heeft de bedrijfshulpverlening (BHV)-organisatie van de Capellenborg op 8 april een ontruimingsoefening georganiseerd. Daarbij werd een flink deel van de school onder rook gezet met als doel de bedrijfshulpverleners.

docenten en leerlingen te laten oefenen voor het geval er echt een brand uitbreekt. Een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje.

Namens de brandweer waren er enkele waarnemers aanwezig die met een kritisch oog naar het verloop van de oefening keken. Gelukkig viel er weinig op het handelen van de bedrijfshulpverleners aan te merken en werd er snel en daadkrachtig gehandeld. Met deze oefening is het personeel weer helemaal geoefend hoe te handelen bij brand en weten ook de leerlingen wat zij in zo’n situatie moeten doen.

Maar een ongeluk zit niet alleen op de Capellenborg in een klein hoekje. Ook bij mensen thuis is het belangrijk om op onveilige situaties te letten. Veel leed en ellende kan voorkomen worden als men zich bewust is wat te doen, nadenkt over de gevaren van brand en weet waarop gelet moet worden.

De checklist ‘Brandveiligheid bij u thuis’ kan helpen de woonomgeving veiliger te maken. De digitale versie van de checklist is te vinden op:www.olst-wijhe.nl/brandpreventie.  Voor vragen kan men contact opnemen met Greet Knol, de dorpsbrandwacht, via telefoonnummer 06-19318757 of e-mail: knolgreet@gmail.com.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *