Landschapspark Vechtvliet krijgt bijzondere attractie - Foto: PR
Foto: PR

Landschapspark Vechtvliet krijgt bijzondere attractie

DALFSEN – Ruim een jaar geleden zijn de laatste grondwerkzaamheden in Landschapspark Vechtvliet afgerond. Het park heeft langs de Vecht zijn nieuwe vorm gekregen en de natuurlijke flora begint langzaam op te komen. Het activiteitenterrein naast het gemeentehuis is helemaal klaar voor gebruik en ook de inrichting van het park is bijna zo ver.

Vanaf april wordt het park versierd met een bijzondere attractie: een kunstige, kronkelende slang en een bankje, geheel vervaardigd van gevlochten wilgentenen die in de grond worden geplant.

Vanaf 14 april starten de voorbereidingen voor het planten van de wilgentenen onderaan de dijk naast het gebouwtje van het rioolgemaal. Dinsdag 15 april zal met behulp van kinderen uit groep 6 van basisschool de Polhaar geplant worden. Die middag zal burgemeester Han Noten tussen 13.30 en 14.30 uur de kinderen aanmoedigen. Het groene kunstobject wordt gemaakt worden door The Greenman Project uit Dalfsen, een projectorganisatie met als voornaamste techniek ‘levend bouwen’. Door objecten te maken van wilgentenen die met elkaar vergroeien kan een breed scala aan vormen gerealiseerd worden zoals bankjes, tafels en speel- of klimobjecten. In de eerste weken na het planten wortelen de wilgentenen in de
grond en zullen de eerste uitlopers en blaadjes verschijnen. Door regelmatige snoei behouden de objecten hun vorm.

Vanaf vrijdag 18 april kunnen kinderen naar hartenlust door de slang kruipen, klimmen, ontdekken,
verstoppertje spelen of gewoon lekker op het wilgenbankje zitten!

__________________________________________________

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *