Derenik Ghazaryan behaalt 3e plek op EK Gewichtheffen - Foto: PR
Foto: PR

Derenik Ghazaryan behaalt 3e plek op EK Gewichtheffen

RAALTE – Donderdagochtend heeft de Nederlandse gewichtheffer Derenik Ghazaryan een 3e plek behaald in de B-groep op het Europees Kampioenschappen Gewichtheffen voor jeugd in het Poolse Ciechanów.

De 17-jarige gewichtheffer uit Raalte streed in de B-groep binnen de gewichtsklasse tot 85 kilogram tegen 8 andere gewichtheffers in de leeftijdscategorie tot en met 17 jaar. Derenik Ghazaryan bracht bij het trekken een gewicht van 106 kilogram en bij het stoten 134 kilogram boven zijn hoofd. Door in totaal 240 kilogram te tillen, verbeterde hij het Nederlandse record. Deze 240 kilogram was uiteindelijk voldoende voor een 3e plek in de B-groep en een 14e plek in eindklassement.

Het Europees Kampioenschap Gewichtheffen voor jeugd was voor Derenik Ghazaryan zijn debuut op het Europese podium. De Raaltenaar kon in eerste instantie niet deelnemen aan dit Europees Kampioenschap voor jeugd maar vond uiteindelijk een sponsor waardoor deelname alsnog mogelijk bleek.

De in Armenië geboren gewichtheffer, die in het Poolse Ciechanów werd gecoacht door zijn vader Ashot Ghazaryan en gewichtheffer Karen Tovmasjan, is ontzettend trots op deze prestatie. ‘Dit was mijn eerste wedstrijd op Europees niveau. Ik heb 3 Nederlandse records verbeterd en daar ben ik erg trots op. Hoewel er nog veel te leren en te verbeteren valt, was het een bijzonder mooie ervaring, zeker omdat deelname in eerste instantie niet mogelijk was. Ik ben daarom mijn sponsor en mijn coaches erg dankbaar voor alle steun en hoop gauw weer te mogen deelnemen doen aan een Europese wedstrijd.’

Na het Europees Kampioenschap voor jeugd richt Derenik Ghazaryan zich weer volledig op de voorbereidingen voor zijn volgende wedstrijd, de Tovmasjan Invitational. Ook tijdens deze wedstrijd, georganiseerd door gewichtheffer Karen Tovmasjan, was er succes voor de jonge Raaltenaar. Met een gewicht van 100 kilogram bij het trekken en 125 kilogram bij het stoten was hij zondagmiddag in het Brabantse Gemert de beste gewichtheffer bij de junioren.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *