Politie pakt gevaarlijk gedrag motorrijders aan

Politie pakt gevaarlijk gedrag motorrijders aan

WIJHE/WANNEPERVEEN – Agenten van het team verkeer van de politie IJsselland hebben op zaterdag en zondag 25 mei speciale controles gehouden op het rijgedrag van motorrijders. De controles werden vooral uitgevoerd op plaatsen waar over dit rijgedrag werd geklaagd. Er zijn zes rijbewijzen van motorrijders ingevorderd en achttien van hen bekeurd.

De politie hield dit weekend de controles met de videoauto, opvallende en onopvallende motoren. Daarbij controleerde de zes agenten vooral op plaatsen waarvan bekend is, dat motorrijders vaak de snelheid en veiligheid negeren. Er werd gecontroleerd op Marledijk en IJsseldijk onder Wijhe en de Zomerdijk bij Wanneperveen.

De voorste motorrijder heeft men in Deventer laten stoppen. Deze had geen kentekenplaat op zijn motor. De politie heeft het rijbewijs van deze 33-jarige man uit Doornspijk ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het gevaarlijkste gedrag werd zondagmiddag op de IJsseldijk tussen Zwolle en Deventer gezien. Agenten op onopvallende motoren zagen twee motorrijders die de dijk als circuit gebruikten. Hun snelheid lag tussen de 120 en 160 km per uur, terwijl daar maar 60 km mag worden gereden. Beiden gingen regelmatig plat door de bocht, naast de motor hangend en na iedere bocht werd de snelheid weer opgevoerd door “vol op het gas” te gaan. Ook dit weekend reden er weer vele fietsers over de dijk en gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd.

Naast deze man werd het rijbewijs van vijf andere motorrijders en drie automobilisten ingevorderd. Er werden 30 motorrijders en automobilisten bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid. De uitgeschreven bekeuringen variëren voor snelheden tussen de 95 en 135 km op 60- en 80 kilometer wegen. De politie gaat deze controle zeker herhalen. Klachten kunnen worden doorgegeven op 0900-8844.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *