Nachtbussen naar Zwolle en Deventer tijdens Ribs & Blues - Foto: PR
Foto: PR

Nachtbussen naar Zwolle en Deventer tijdens Ribs & Blues

RAALTE – Goed nieuws voor de bezoekers uit deze Hanzesteden. Ribs & Blues gaat in samenwerking met TCR pendelbussen inzetten richting Zwolle en Deventer. De bus naar Zwolle stopt bovendien ook in Heino en Whythem. De bus naar Deventer stopt ook in Wesepe. De pendeldienst rijdt op zaterdag- en zondagnacht om 01:00 uur en om 02:00 uur richting Deventer en Zwolle als aanvulling op het reguliere openbaar vervoer.

Bussen zijn binnenkort te reserveren via de website van TCR , de kosten zijn €5,- voor een enkele rit. Indien nog beschikbaar kan ook bij de muntenkassa op het festivalterrein een ticket worden gekocht.

Naast de nachtdienst is er voor campinggasten ook de mogelijkheid met taxi’s van en naar het festivalterrein gebracht te worden. De speciale ‘Ribs en Blues’ taxidienst is beschikbaar voor een gereduceerd tarief. De ritten zijn te reserveren via TCR op telefoonnummer 0900-8884 .

Het initiatief is een uitkomst van de samenwerking met de Provincie Overijssel, die als doel heeft gesteld toeristisch Salland een impuls te geven. Naast het regiovervoer worden er arrangementen aangeboden waarbij toeristen korting krijgen op entreetickets indien er een overnachting wordt geboekt op www.festivalarrangement.nl

Op zaterdag 7 juni staan ze op de openingsavond van Ribs & Blues 2014 met Kensington en Vandenberg’s Moonkings.  De Dijk is net terug uit Suriname en doet deze maand een aantal uitverkochte concerten in o.a. Eindhoven , Amsterdam , Arnhem en Zoetermeer.

Nederland heeft weer zin in De Dijk . De in februari uitgebrachte CD ‘Dijkers en Strijkers’ staat op 1 in de iTunes  charts.

Diverse gerenommeerde straattheateracts zullen de Ribs & Bluesgangers  tijdens de Pinksterdagen verbazen , ontroeren en zeker laten glimlachen. Op het programma staan performances van Teatro Pavana , Etienne Borgers , Icarus Perfermance Troupe , Aspasia , De Wasmannen , Merkel en Vannix , Powerboat , en Hartendames! Voor de kinderen is het Kidsadventureland van grootste roots & bluesfestival van Nederland ook een paradijs.

Dat er in Raalte muziek zit is bekend. Zelfs de plaatselijke beiaardier Henk Veldman raakt jaarlijks in de ban van Ribs & Blues.  Naast bluesklassiekers staat er dit jaar muziek van de zaterdagavondacts op de playlist van Veldman die ook het songfestival niet is ontgaan. Hij laat het volgende weten:

“ De rustige nummers van Vandenberg ‘s MoonKings doen het denk ik goed op beiaard, dus daar heb ik twee van geprogrammeerd en uiteraard een paar klassiekers van De Dijk.
Ik eindig met nummers van Ilse de Lange en Waylon, want haar succes mag natuurlijk niet ontbreken.”

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.