Wisseling van de wacht bij De Leeren Lampe - Foto: PR
Foto: PR

Wisseling van de wacht bij De Leeren Lampe

RAALTE – Vanaf 1 juli krijgt De Leeren Lampe een nieuwe exploitant; de 30-jarige Arjan Bekedam neemt dan het stokje over van Joop van den Enk (57 jaar). Afgelopen anderhalve maand zijn gesprekken daarover, waarbij ook pandeigenaar Henk Korbeld nauw betrokken was, in een hoog tempo afgerond. Bekedam werkte in het verleden al vele jaren voor Joop van den Enk en is sinds drie jaar exploitant van ‘Het Wapen van Wesepe’. Hij gaat zijn aandacht verdelen over beide zaken. Bij De Leeren Lampe krijgt hij daarbij de steun van Joost Meijerink, die al eerder bij het Raalter uitgaanscentrum werkte, terwijl in Wesepe Rob Veldkamp de vertrouwde bedrijfsleider blijft. In Raalte gaan alle de komende maanden geplande feesten, partijen en andere evenementen gewoon door. Dat geldt ook voor de activiteiten van de in het complex aan de Almelosestraat gevestigde maar verder zelfstandige Sallandse Landbierbrouwerij.
Na een jarenlange sluiting heropende Van den Enk in september 2010 onder grote belangstelling De Leeren Lampe. “We, want mijn gezin heeft mij geweldig gesteund afgelopen jaren, zijn nu heel mooi op weg, maar die weg was door allerlei factoren zwaar. Het rookverbod speelde toen al een negatieve rol, nu is het de verhoogde minimumleeftijd van 18 jaar voor alcohol, het aantal festivals en evenementen blijft toenemen maar het aantal bruiloften en partijen daalt juist. De jongere generaties heeft duidelijk een ander bestedingspatroon, er wordt minder uitgegeven in de horeca. Dat betekende hard werken en soms wel eens trekken aan een dood paard. Een goed voorbeeld is dat zoveel mensen afgelopen jaren vroegen om een Dance Classics op zaterdag. Toen dat onlangs gebeurde, waren er amper 300 bezoekers. Dat is dan best zuur, niet verbitterd. Toch denk ik dat het goed is dat nu een jonge, enthousiaste ondernemer als Arjan met frisse ideeën het nu overneemt. Ik voelde dat dit precies het goede moment was om deze stap te zetten.”
Van den Enk gaat zich vanaf 1 juli vanuit zijn bedrijvenverzamelgebouw Boei 10 op bedrijven terrein De Zegge weer volledig concentreren op partycatering en organisatie van feestjes en partijen door het hele land. “Die activiteiten zijn nooit gestopt, maar kregen duidelijk minder aandacht. Daarvoor moest ik me teveel met De Leeren Lampe bezighouden. Ik krijg nu tijd voor een frisse herstart met nieuwe ideeën en initiatieven.”
Van den Enk en Bekedam kennen elkaar al vele jaren. Bijna 12,5 jaar werkte de in Heino geboren maar in Raalte wonende Bekedam voor onder meer de cateringsbedrijven van Joop van den Enk. Ook het eerste jaar van de heropende Lampe maakte hij mee, voordat hij via een korte tussenstop bij Korbeld Verhuur de nieuwe exploitant van Het Wapen van Wesepe werd.
Toch bleef De Leeren Lampe altijd trekken, gooide hij wel eens een balletje op tijdens een biertje met zijn voormalige baas waarna alles recent in een stroomversnelling kwam. Komende tijd wil Bekedam veel tijd en energie investeren in gesprekken met een heleboel mensen en betrokkenen over wat er na 1 juli allemaal kan en mogelijk is. “Het meeste heb ik van Joop geleerd, dus verwacht niet dat alles opeens helemaal anders wordt. We, want echtgenote Bianca denkt met mij mee, willen dat stap voor stap doen. Net zoals we in Wesepe gedaan hebben. Wel wil ik graag de zaterdagse discoavonden terughalen, vanaf 18 jaar. We denken aan allerlei festivals, aan allerlei activiteiten binnen en buiten. Alle geplande activiteiten gaan in ieder geval gewoon door. Ik vind het zelf erg belangrijk dat je bij binnenkomst meteen in de goede sfeer zit door een mooie aankleding. Het is hier de mooiste plek van Raalte met zo veel mogelijkheden voor een geweldig mooi personeelsfeest of bruiloft. Of ik al wakker lig van deze grote uitdaging? Nee, ik lig vooral wakker van mijn enthousiasme. Dit heb ik al veel jaren gewild en die droom komt nu uit. De spanning zal komende weken nog wel komen.”

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *