Waterschap Groot Salland stopt met schouw - Foto: PR
Foto: PR

Waterschap Groot Salland stopt met schouw

ZWOLLE – Het waterschap stopt met het uitvoeren van de schouw op de watergangen. De schouw, de controle op het onderhoud van de watergangen in het beheergebied van Waterschap Groot Salland, werd elk jaar rond de laatste maandag van oktober uitgevoerd.

Aangezien het waterschapsbestuur scherp let op de kosten om de waterschapsbelasting beheersbaar te houden, is de afschaffing van de schouw een logische keuze. De uitvoering van de schouw bespaart het waterschap jaarlijks zo’n 50.000 euro. Daarnaast blijven klachten uit wanneer de schouw niet wordt uitgevoerd, zoals het geval was in 2010, en er waren geen klachten in 2013 toen er geen herschouw plaatsvond. Het waterschap is op grond van landelijke of provinciale wetgeving niet verplicht tot het voeren van schouw over de watergangen.

Door het stopzetten van de schouw kan een aanliggend eigenaar van een watergang, wanneer deze rekening houdt met de Flora en faunawet, in hoge mate zelf bepalen wanneer hij of zij het onderhoud uitvoert. Daarmee wordt het uitvoeren van een schouw vanaf nu een ‘kanbepaling’, wat inhoudt dat het geen verplichting meer is van het waterschap, maar wel een bevoegdheid blijft.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *