Werkzaamheden Raalterweg Wijhe 4 juli van start - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Werkzaamheden Raalterweg Wijhe 4 juli van start

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe start op 4 juli met werkzaamheden aan de Raalterweg te Wijhe. Het gedeelte tussen de spoorwegovergang en rotonde De Omloop wordt opnieuw geasfalteerd. Daarnaast worden er op diverse plekken verkeersmaatregelen genomen om de oversteek van de Raalterweg voor fietsers en voetgangers te verbeteren en de snelheid van het verkeer te verminderen.

Alle informatie kunt ook vinden op www.olst-wijhe.nl/raalterweg.

De deklaag van asfalt van de Raalterweg is aan vervanging toe. Deze wordt gefreesd en er wordt een nieuwe deklaag aangebracht. Daarnaast worden er op de volgende locaties verkeersmaatregelen uitgevoerd:

  • de huidige fiets- en voetgangersoversteek nabij het spoor
  • de kruising Raalterweg – Morgenlanden
  • de kruising Raalterweg – Onder de Gelder- Krijtenberg
  • de kruising Raalterweg – Grutto

 

Op de tussenliggende wegvakken treffen we enkele kleine maatregelen. De maximumsnelheid op dit deel van de Raalterweg blijft 50 km per uur, behalve voor de eerste 120 meter vanaf het spoor. Daar blijft de maximumsnelheid 30 km per uur. De plannen zijn te bekijken op:

www.olst-wijhe.nl/raalterweg

Aannemer Reef Infra uit Oldenzaal voert de werkzaamheden in twee fases uit.

 

Fase 1
Fase 1 start op vrijdag 4 juli en duurt t/m donderdag 17 juli. In deze periode wordt het asfalt vervangen en worden op diverse locaties de verkeersmaatregelen uitgevoerd. Ook worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad aan de zuidzijde van de Raalterweg.

 

Fase 2

Deze start op maandag 25 augustus en duurt t/m vrijdag 5 september. In deze periode worden de verkeersmaatregelen aangelegd op de kruisingen met Morgenlanden, Onder de Gelder en Grutto. Ook wordt het eerste deel vanaf van de Raalterweg vanaf het spoor voorzien van bestrating en wordt het fietspad aan de noordzijde waar nodig aangepast.

Tijdens de bovengenoemde fases is de Raalterweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via de Omloop. Ook de inwoners van de straten aan de zuidzijde van de Raalterweg worden via de Omloop naar hun wijk geleid. Onder de Gelder en de Oude Raalterweg zijn gedurende de werkzaamheden wel bereikbaar.

 

In de periode tussen 17 juli en 25 augustus (de periode tussen de twee fases) is de Raalterweg open voor het doorgaande verkeer. Wel moet rekening gehouden worden met een tijdelijke verlaging van de maximum snelheid.

De bushalte aan de Raalterweg komt tijdens de werkzaamheden tijdelijk te vervallen.

Er is besloten om een inrijdverbod in te stellen voor vrachtwagens tussen de Enk en de Oude Raalterweg. Dit verbod gaat direct in vanaf fase 1.

eVoor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden en de planning kunt u terecht bij de uitvoerder van Reef Infra, Henk Waanders. Hij is bereikbaar via het algemene nummer van Reef Infra: 0541-584111. Voor algemene vragen kunt u ook contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente, Jaap Bosch. Hij is bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente: 14 0570.

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *