Ton Groote Wolthaar Sallandse Boer 2014 - Foto: PR
Foto: PR

Ton Groote Wolthaar Sallandse Boer 2014

RAALTE – Ton Groote Wolthaar (49jaar) uit Haarle is tijdens Stöppelhaene de Sallandse Boer. Ton is tijdens de Roggemaaiersdag op 26 juli gepresenteerd als hét mannelijke visitekaartje van Stöppelhaene én het gezicht van de hedendaagse agrarische sector. Hij volgt Edwin Tijs op, de Sallandse Boer van 2013. Ton is getrouwd met Karin. Ze hebben vier kinderen in de leeftijd van 18, 16, 9 en 8 jaar.

Hij heeft een bedrijf met melkvee en 3200 vleesvarkens. Hij melkt de koeien met 2 robots. Hij heeft 360 zonnepanelen op het dak liggen en kan voor 40% in de electriciteitsbehoefte van zijn bedrijf voorzien.  Ton is geboren en getogen in Raalte en 20 jaar geleden verhuisd naar Haarle.

Naast het werk op zijn bedrijf is Ton ook maatschappelijk actief. Hij zit in de werkgroep woningbouw van Plaatselijk Belang Haarle, in de oudervereniging van basisschool Op weg, in de werkgroep Nederlandse Vakbond Varkenshouders en sinds 4 jaar jeugdleider bij voetbalvereniging SV Haarle . En hij is via scouting Albadah uit Haarle al jaren actief als vrijwilliger tijdens Stöppelhaene. Dus dit jaar kan hij Stöppelhaene eens op een hele andere manier meemaken!

De tradities van het Sallandse Oogstfeest spreken Ton aan. Het is een oogstdankfeest, waarbij via het oogstgaveproject ook aandacht wordt besteed aan mensen die het minder goed hebben. Hij zet zich graag in voor een goed doel, zo heeft hij in 2013 de Alpe d’Huzes gefietst, samen met zo’n 200 andere Big Challenge-fietsers uit de veehouderij. Ton vindt het fijn dat hij als Sallandse Boer tijdens Stöppelhaene als ambassadeur van het oogstgaveproject zijn steentje kan bijdragen en hoopt dat de oogstgave ook dit jaar minstens 30.000 euro zal opbrengen. Dit jaar is het thema van de oogstgave ‘Volop kiemkracht’ voor gezinslandbouw in Mooto in Congo.

 

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *