Eerste artiesten cabaretavond Stöppelhaene bekend! - Foto: PR
Foto: PR

Eerste artiesten cabaretavond Stöppelhaene bekend!

RAALTE – Met trots presenteert de organisatie van Stöppelhaene de eerste namen van de artiesten die zullen optreden met de Sallandse Cabaretavond: Helligen Hendrik, Rob Scheepers, Gerard van der Weegh en ‘t Wiejes Cabaret zullen woensdag 26 augustus op het podium staan in de herberg. De cabaretavond is traditiegetrouw de aftrap van het Sallands Oogsfeest.

Maakt een optreden in Raalte Hendrik wat minder hellig?
De bokkige brompot uit het oosten heeft “de kop vaak verkeerd staan” en barst bij het minste of geringste uit in woede. Hoe chagrijniger Hendrik is, hoe enthousiaster de kreten zijn die uit het publiek komen. Keer op keer zijn de voorstellingen van Hellige Hendrik al uitverkocht in de voorverkoop. Voorgaande jaren was Hendrik nog niet hellig genoeg met Stöppelhaene om het publiek precies te vertellen wat er mis is met het Sallandse Oogstfeest. Dit jaar is de maat voor Hendrik vol en zal hij u op zijn eigen directe en botte wijze precies vertellen hoe het anders kan.

Brabantse gezelligheid met Rob Scheepers
De Brabantse tonproater Rob Scheepers heeft al meerdere malen bewezen dat niet alleen Sallandsers over humor beschikken. Deze opperkletsmajoor heeft een aantal jaar geleden de hele Sallandse Herberg al eens op zijn kop gezet met als voetbalhooligan. Kunt u zich het massale spreekkoor nog herinneren? Wat u dit jaar kunt verwachten? Onmeunig veel lachen. Waarom? Dat zult u zelf moeten ervaren.

Na een succesvol debuut, ook dit jaar weer: Gaît. 
Heeft u die zwerver vorig jaar ook over de Domineeskamp zien lopen? Lovende reacties kreeg Gerard van der Weegh vorig jaar na zijn debuutoptreden als Gaît de Zwerver op de cabaretavond. Zoals zovelen is ook Van der Weegh in aanraking gekomen met het podium tijdens de vroeger zo succesvolle ‘Creatieve Dagen’ van de toenmalige KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren). De laatste jaren is hij een graag geziene gast op de zittingsavond van de carnaval. Gait heeft niet zoveel met scherpe teksten: “Het moet leuk, los, simpel zijn. Dat doet het gewoon het beste. En in het Sallands, dat werkt goed voor mij, daarin kan ik me het allerbeste uitdrukken.”

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *