De Vechtdal Fietsvierdaagse

De Vechtdal Fietsvierdaagse

VECHTDAL – Wat de Nijmeegse is voor wandelaars, is de Vechtdal Fietsvierdaagse voor fietsers. Vier dagen lang fietsplezier door het mooiste gebied van Nederland met opstapplaatsen verspreid over Dalfsen, Ommen en Hardenberg. De mix van mooie routes, een vleugje cultuur en gezellige rustpunten maken dit landelijke fietsevenement ieder jaar weer tot een groot succes.

De Vechtdal Fietsvierdaagse is een initiatief van lokale recreatieondernemers in samenwerking met de Caravan en Kampeer Kampioen (KCK) van de ANWB. Waar de Vechtdallers zorgen voor mooie routes, levert de KCK de nodige vrijwilligers die het evenement bemensen. “We draaien dit evenement met ruim zestig vrijwilligers van het ledenhulpkorps van de ANWB”, zegt coördinator Wim Borst. “Zij zorgen voor de bewegwijzering en fungeren als verkeersregelaars of stempelposten en runnen de ‘panneclub’, die als een soort wegenwacht voor de fiets onderweg banden plakt en andere reparaties verricht.”

Vierdaagsevoorzitter Jack van der Boon is er trots op dat het evenement na ruim drie decennia nog steeds aan populariteit wint. “Vanaf het begin sloeg het evenement aan”, zegt hij. “Dat komt niet alleen doordat de routes fantastisch zijn, ook het tijdstip is perfect. De Vechtdal Fietsvierdaagse wordt ieder jaar gehouden in de eerste week van september. Dan is het weer vrijwel altijd goed en zijn de meeste mensen weer terug van vakantie. De jongeren hebben alweer een paar weken gewerkt en te 65-plussers maken zich op voor de winter. Zo’n weekje fietsen in het Vechtdal is voor iedereen een mooie afsluiter van de zomer. Fietsers zijn over het algemeen echte kampeerders, die er ook ’s avonds na het fietsen graag een gezellige boel van maken.” Hij maakt snel een rekensommetje.

“We begonnen direct al het eerste jaar met een dikke duizend deelnemers. Dat is in de loop der jaren verdrievoudigd. Er worden routes van 40 en 60 kilometer gereden. Wanneer je dat allemaal bij elkaar optelt, denk ik dat er in totaal zo’n zeven miljoen kilometer is gefietst in het Vechtdal. Moet je kijken wat dat betekent voor de sector recreatie en toerisme.”
Onder het motto ‘Pak de fiets, maar stap ook eens af’, neemt de organisatie jaarlijks zoveel mogelijk bezienswaardigheden op in de route. “Naast molens, zijn er een flink aantal bijzondere galerieën, tuinen en musea in de route opgenomen die bezocht kunnen worden”, vertelt Wim Borst.

De Vechtdal Fietsvierdaagse wordt gehouden van dinsdag 2 september t/m vrijdag 5 september 2014. Meedoen? Kijk op www.vechtdalfietsvierdaagse.nl of volg ons op onze facebookpagina.


Vechtdal Wandelvierdaagse
Naast de Vechtdal Fietsvierdaagse organiseert de werkgroep ieder jaar in de laatste week van juni de al even bekende en populaire Vechtdal Wandelvierdaagse. Deze wordt dit jaar gehouden van woensdag 25 juni t/m zaterdag 28 juni. Ook de Vechtdal Wandelvierdaagse start iedere dag op een andere Vechtdalgemeente. Dat betekent dat deelnemers in korte tijd de mooiste delen van het hele Vechtdal zullen bewandelen.

Meedoen? Kijk op www.vechtdalwandelvierdaagse.nl of volg ons op onze facebookpagina.

 

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *