Stand van zaken leerlingenvervoer in Olst-Wijhe - Foto: Onbekend
Foto: Onbekend

Stand van zaken leerlingenvervoer in Olst-Wijhe

OLST-WIJHE – Na een gezamenlijke aanbesteding voor het leerlingenvervoer met de gemeenten Epe, Lochem, Deventer, Raalte, Voorst, Zutphen en Brummen is het leerlingenvervoer voorlopig gegund aan Willemsen de Koning uit Arnhem. De huidige vervoerder, TCR BV/ De Vier Gewesten BV, heeft bij de rechtbank bezwaar gemaakt tegen deze voorlopige gunning. Op woensdag 27 augustus 2014 staat dit onderwerp bij de rechtbank geagendeerd.
Tot het moment waarop uitspraak gedaan wordt kan niet worden overgegaan tot een definitieve gunning en is het noodzakelijk om voor de start van het nieuwe schooljaar te zorgen voor een tijdelijke oplossing.

De huidige vervoerder heeft aangeboden het leerlingenvervoer te blijven verzorgen zolang de gemeente dat wenst.

Het college van B&W heeft besloten, in afwachting van de behandeling van het kort geding op 27 augustus 2014, in te stemmen met het aanbod van TCR BV/De Vier Gewesten BV om de dienstverlening ten behoeve van het leerlingenvervoer voor onze gemeente, op basis van de bepalingen in de per 31 juli 2014 aflopende overeenkomst, voort te zetten tot aan de herfstvakantie 2014 of zoveel langer als door de gemeente gewenst is.

Met deze afspraak geeft de gemeente leerlingen en ouders zekerheid dat het leerlingenvervoer goed geregeld blijft. Welke afspraken na de herfstvakantie gelden is pas bekend na uitspraak van de rechtbank.

De ouders en leerlingen ontvangen persoonlijk bericht van TCR BV/ De Vier Gewesten BV over deze afspraak.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *