Muziekprogramma ‘Sallands laatste Tentfeest’ vrijwel rond - Foto: PR
Foto: PR

Muziekprogramma ‘Sallands laatste Tentfeest’ vrijwel rond

RAALTE – Het  muziekprogramma tijdens ‘Sallands laatste Tentfeest’ in het weekeinde van 24, 25 en 26 oktober in Raalte is vrijwel rond. Zowel vrijdagavond, zaterdagavond als  zondagmiddag is er op de verschillende podia van het grote tentencomplex op de Domineeskamp voor iedereen wat wils; van ‘The Paceshifters’ uit Wijhe tot Die Tolle Leute uit Raalte en van  de tijdens Stöppelhaene zo succesvolle ‘The Dirty Daddies’ en Feest DJ Ruud tot Theo Tap en Willie ‘Loat gaon’ Oosterhuis met De Deure XXL.De kaartverkoop (10 euro voorverkoop, op de avonden zelf 13 euro mits nog beschikbaar) voor de  vrijdag- of zaterdagavond is inmiddels begonnen bij Lederwaren Annie Schulten Lederwaren en via de site www.sallandslaatstetentfeest.nl   Met dezelfde toegangskaart kunnen per avond de verschillende tenten en podia op de Domineeskamp bezocht worden.

Zondagmiddag bij het frühshoppen vanaf 1 uur is de entree vrij.  De opbrengst van het grote actieweekeinde komt volledig ten goede aan de nieuwbouw van het hospice in Raalte.

Onlangs waren ze precies 1 minuut te zien en horen bij ‘De Wereld Draait Door’ maar The Paceshifters uit Wijhe zullen vrijdagavond 24 oktober veel langer in actie komen in de grote Goliath-tent op de Domineeskamp. Pas opgericht in 2008 hebben Paul Dokman (zang en bas), Seb Dokman (zang en gitaar)  en Jesper Albers (drums) al optredens op de Zwarte Cross, Pinkpop en Eurosonic achter de rug. Eind september wordt  in een vol Hedon in Zwolle de nieuwste plaat ‘Breach’ uitgebracht.

Na de Wijhenaren komt deze vrijdagavond ‘The Dirty Daddies’ in actie.  De zesmansband bleek tijdens de afgelopen Stöppelhaene een van de grote verrassingen. De beste omschrijving van een optreden zegt genoeg; ‘De Top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert.’ In amper twee jaar tijd is de band een begrip geworden in de wereld van festivals en feesttenten met hoogtepunten op onder andere Concert at Sea, Zwarte Cross, de Nijmeegse Vierdaagse en nu dus Stöppelhaene.

Omdat er in het grote complex  op de Domineeskamp meerdere tenten en podia zijn, komen  op deze vrijdagavond ook de vele fans van Willie Oosterhuis en Theo Tap (oftewel Ronald Nijboer uit Raalte)  volop aan hun trekken. Zij nemen voor ‘De Deure XXL ‘ in ieder geval de Nederlandstalige artiesten Jaman, Vinzzent en Wimmie Bouma mee naar Raalte, maar dat kan zomaar uitgebreid worden. DJ Normen vult deze vrijdagavond de muzikale gaatjes op.

Zaterdagavond 25 oktober komt een ander succesvolle Stöppelhaeneartiest in actie; Feest DJ Ruud. Met een spoor van polonaises, opblaasdieren, crowdsurfs, rubberen bootjes, sitdowns, feesthoedjes, flugel en champagne achter zich trekt hij door het hele land met favoriete classics uit het verleden,  de hits van vandaag en alvast de muzikale helden van de toekomst. Van de smoothest R&B, Swingbeat en Hiphop via wat Happy Hardcore en Bubbling naar wat harde Dubstep bangers en weer terug via sexy House naar Moombathon en Electro, voor de tweede keer zal de Brabander dat allemaal laten horen in Raalte. Deze zaterdagavond komt ook DJ D-Lirious oftewel Maarten Nijland in actie met zijn ruim 10 jaar ervaring met het vullen van de vloer. De stijl van D-Lirious? ‘Commerciële house beats met een funky verse draai aan de zijkant en altijd lachend naar de menigte’. Binnenkort volgen er nog meer namen voor de zaterdagavond!

Zondagmiddag vanaf één uur is het tijd om in te haken, een lekker biertje te drinken en in Duitse sferen te verkeren tijdens het frühshoppen.  Voor de muzikale omlijsting zorgen onder meer Die Tolle Leute die ondanks hun Duitse naam hun thuisbasis in Raalte zelf hebben.  Al jarenlang is het gezelschap, vaak vergezeld door ijsbeer Knut  een razend populaire feest act voor Oktoberfeesten, feesttenten, dancings, dorpsfeesten, festivals en apres ski van Wuppertal tot aan Westendorf en van Hamburg tot aan Mallorca. Het goed-foute gezelschap wordt deze zondagmiddag gesteund door Die Partyhosen en Feest DJ Mike van Dijk.

De entree is deze zondagmiddag gratis. Wel is via het mogelijk via iwww.sallandslaatstetentfeest.nl een tafel te reserveren voor minimaal acht personen. De prijs daarvoor is  120 euro maar dat is dan inclusief 40 consumptiemunten en een smakelijk Sallands Bierbrood.

Meer info op www.sallandslaatstetentfeest.nl

Foto's 4
Muziekprogramma ‘Sallands laatste Tentfeest’ vrijwel rond - Foto: PR
Foto: PR
Muziekprogramma ‘Sallands laatste Tentfeest’ vrijwel rond - Foto: PR
Foto: PR
Muziekprogramma ‘Sallands laatste Tentfeest’ vrijwel rond - Foto: PR
Foto: PR
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *