Sallands laatste Tentfeest; voor jong en oud - Foto: PR
Foto: PR

Sallands laatste Tentfeest; voor jong en oud

RAALTE –  Iedereen, jong en oud zijn welkom bij Sallands laatste Tentfeest op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 oktober. Speciaal voor de senioren en de jeugd zijn er deze dagen de nodige activiteiten gepland.

De oudere bewoners van Salland zijn vrijdagmiddag 24 oktober van harte welkom op de speciale Seniorenmiddag in de David-tent van het grote complex op de Domineeskamp. De bezoekers worden om half twee ontvangen door Jan Veldhuis, accordeonist uit Luttenberg. Na een lekkere kop koffie en een versnapering begint bingomeester Frank Swartjes uit Broekland aan de eerste bingoronde met  prachtige prijzen. In de pauze is er een gezellig muzikaal optreden van de Pompadours uit Heino met echte meezingers uit de oude doos. Na de tweede bingoronde wordt de middag afgesloten rond half vijf met een lekker glaasje. Ook advocaat met slagroom zal er zijn. De entree is 7,50 euro per persoon,  maar daar zijn twee keer koffie of thee en een gratis eerste bingokaart bij inbegrepen. Extra bingokaarten kosten daarna  2,50 euro. De gehele opbrengst gaat naar het nieuwe hospice.

Op zaterdag overdag is iedereen welkom tijdens de grote Happy Herfst Fair. Tussen tien en vijf uur zaterdag draait het op de Domineeskamp om welness, crea, boeiende workshops zoals mozaïeken  en veel lekkere hapjes.  Er is een groot aanbod aan fraaie sieraden, kleding en streekproducten. Onder leiding van Mieke van Houselt kunnen bezoekers een bijdrage leveren aan een geweldig schilderij ten behoeve van het nieuwe hospice. Naast de Fair is er een gezellige ruimte  voor het Rad van Avontuur. Daarbij zorgen de koren Germania (Heeten), de Stroatkjals (Luttenberg) en de Roalter Jongs voor bijzondere optredens.  Vorig jaar februari kwamen meer dan 2.000 bezoekers naar de eerste Herfst Fair in De Leeren Lampe.  Zaterdagmiddag van een tot vijf uur worden er rond het tentencomplex ook  diverse leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd . DJ Jurgen zal zorgen voor gezellige muziek.

Zondagmiddag van twee tot drie uur wordt een speciale kinderdisco voor de jongste jeugd gehouden in de David-tent. Dat betekent gezellig met z’n allen dansen op leuke muziek, een uurtje helemaal uit je dak gaan terwijl papa en mama toekijken. Zij hebben natuurlijk dan wel twee euro betaald voor hun kinderen.  Om drie uur zondagmiddag begint in deze Davidtent het trio Come Again. Drie muzikanten die met (akoestische/bas) gitaren en één trommel popliedjes spelen van de jaren 60 tot en met vandaag. Alles passeert de revue: van de Beatles tot aan Van Dik Hout, Everly Brothers, Crowded house, Acda en de Munnik en ook een echte smartlap wordt niet geschuwd.

Op dezelfde zondagmiddag maar dan al vanaf 1 uur is het hoogste tijd om in te haken, een lekker biertje te drinken en in Duitse sferen te verkeren tijdens het frühshoppen. Voor de muzikale omlijsting zorgen onder meer Die Tolle Leute die ondanks hun naam hun thuisbasis in Raalte zelf hebben. Al jarenlang is het gezelschap, vaak vergezeld door ijsbeer Knut, een razend populaire feestact voor Oktoberfeesten, feesttenten, dancings, dorpsfeesten, festivals en apres ski van Wuppertal tot aan Westendorf en van Hamburg tot aan Mallorca. Het goed-foute gezelschap wordt deze zondagmiddag gesteund door ‘Die Partyhosen’, Anita Rosendorf, Willy aus Kevelaer en Feest DJ Mike van Dijk.

De entree is zondag helemaal gratis maar er kan wel een eigen tafel bij het frühshoppen  gereserveerd worden voor 120 euro per tafel voor 8 personen, inclusief 40 consumpties en een echt Sallands bierbrood. Reserveren kan via de site www.sallandslaatstetentfeest.nl

Foto's 3
Sallands laatste Tentfeest; voor jong en oud - Foto: PR
Foto: PR
Sallands laatste Tentfeest; voor jong en oud - Foto: PR
Foto: PR
Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *