Schooljeugd uit Olst-Wijhe leert omgaan met landbouwverkeer - Foto: Gerard van Bree
Foto: Gerard van Bree

Schooljeugd uit Olst-Wijhe leert omgaan met landbouwverkeer

OLST/WIJHE – Op donderdagochtend 30 oktober krijgen de leerlingen uit groepen 7 en 8 van St. Aloysiusschool van de Boskamp en OBS A. Bosschool uit Wesepe een wel heel speciale bijscholing. Op deze dag leren ze in en rondom de sporthal De Hooiberg in Olst hoe ze in het verkeer veilig omgaan met grote landbouwvoertuigen. Voor kinderen die zelfstandig naar het voortgezet onderwijs moeten fietsen, is dat niet altijd even eenvoudig.

 

Tijdens het project ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL) ervaren de leerlingen de gevaren, door op en rond de voertuigen verschillende opdrachten uit te voeren. Dit doen zij onder begeleiding van AOC studenten en loonwerkers. Op het terrein krijgen ze uitleg en worden ze geconfronteerd met de grote voertuigen en de gevolgen van fietsgedrag. Tenslotte volgt een uitgebreide evaluatie, waarin besproken wordt wat de kinderen geleerd hebben.

 

Loonbedrijf Jansen Heeten BV, Loonbedrijf Markvoort, Gubbels Loonbedrijf BV en Jansen Wijhe Loonbedrijf en Grondwerken BV brengen een grote hakselaar en trekkers met ploeg, schudder, kieper mee naar de sporthal. Ook de verkeersouders, gemeente Olst-Wijhe, en AOC-Oost opleidingen zijn aanwezig.

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *