De column van Boer Kloete: “Geniet van ’t leaven!”

boer-kloete.jpgSALLAND – ‘T leaven is niet altied effen makkelijk. Soms heb i-j tegenslagen, problemen, die niet altied effen makkelijk op te lossen bunt. Dat kan oaver geld goan, maar ook oaver de liefde of oaver ow werk. Of misschien heb i-j of iemand in ow familie met 1 of andere ziekte dat niet zomaar te oaverwinnen valt. Dan is ’t fijn da-j iemand hebt woar i-j met kunt proaten. ‘N scholder um bi-j uut te janken.

Dat kan ow buurvrouwe wezen,de pastoor, ow kameroaden of de hond. Ieder dut dat op z’n eigen wijze. Bepaald volk kropt ook alles op. Kunt d’r niet of met niemand oaver proaten. Da’s jammer, maar niemand is’t zelfde. Respecteer ieder mens in ow buurte, ookal mag i-j dat figuur helemaal niet!

Misschien sloa i-j ‘m liever tegen de vlakte, dan dat i-j d’r samen met an de tap goat hangen. Dat kan zo wezen, maar hôl ow in!! I-j weet niet wat er in een ander umgeet en dat’s soms maar goed ook.

Denk ook niet altied an ow eigen probleempjes, een ander kan’t wel vulle slimmer hebb’n. Belangrijk is, probeer van de kleine dingen te genieten, dan hôl i-j ’t, ’t langste vol.

Goed Goan en AMEN !!

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.