Bestuurders onder invloed

Politie LogoRAALTE/OLST/WESEPE – Dit weekend zijn er enkele bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Vrijdag (7 maart) rond 21.30 uur werd een 60-jarige bromfietser uit Olst gecontroleerd op rijden onder invloed op de Rijksstraatweg. Hij bleek te hebben gedronken.

De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 350 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uren en een proces-verbaal uitgereikt.

Zaterdagmorgen (8 maart) rond 2.40 uur viel in Raalte op de Mettingenlaan een bromfietser op, omdat hij erg hard reed. Hij reageerde niet op het stopteken en later ook niet op de sirene en zwaailichten van de politieauto. Pas toen de politieauto naast de bromfietser ging rijden op de Weidelaan had hij door dat hij moest stoppen. Toen bleek dat de man onder invloed verkeerde. De 46-jarige man uit Raalte werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse een uitslag van 985 ug/l gaf. De man kreeg een rijverbod van 12 uren. Onderzocht wordt welke strafrechterlijke actie er verder nog ondernomen moet worden.

Vrijdag (7 maart) werd er ook nog in Wesepe rond 22.20 uur op de Raalterweg een 21-jarige automobilist uit Heeten bekeurd voor rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een uitslag van 105 ug/l en dat is teveel voor een beginnend bestuurder.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *