Goede waardering voor Openbaar Vervoer in Salland

econ01_1306connexx_80677h.jpgSALLAND – De waardering voor het Openbaar Vervoer in Salland is goed. Inwoners van Salland waarderen het Openbaar Vervoer in hun streek met een 7,4. Dat is hoger dan het gemiddelde in Nederland dat op een 7 komt. Dat blijkt uit een onderzoek over 2007.

Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer voert jaarlijks het onderzoek ‘OV-klantenbarometer’ uit. Dat is een landelijk onderzoek naar de mening van reizigers over het openbaar (stads- en streek)vervoer. Het onderzoek wordt jaarlijks in de periode oktober – december gehouden. De reizigers geven rapportcijfers aan verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben. Deze aspecten lopen uiteen van de kans op een zitplaats tot een algemeen oordeel over de rit.

Wethouder verkeer Gerrit Berkelder is blij met de uitkomsten van het onderzoek: ‘Zo merk je toch dat de inzet van langere treinen, een dalurenkaartje en recent de 15 minuten dienst, zijn effecten heeft. En als we over enige maanden ook nog een derde perron erbij hebben, is er al helemaal geen reden meer om niet met het OV te gaan.’

Artikel delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *