Afsluiting knotseizoen door IVN Raalte op 5 april - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto

Afsluiting knotseizoen door IVN Raalte op 5 april

RAALTE – Eén van de hoogtepunten van de werkgroep Landschapsonderhoud van IVN Raalte is de afsluiting van het knotseizoen op het landgoed van de familie Ex aan de Knapenveldsweg in Raalte.

Bepaald niet omdat het laatste keer is dat de wilgenknotters er in het winterseizoen opuittrekken, maar vanwege de fraaie locatie. Zaterdag 5 april gaat de club er weer aan de slag.

Het landgoed van de familie Ex ligt tussen de Knapenveldsweg en de Raarhoeksweg en is uitsluitend deze dag via een landweggetje vanaf de eerstgenoemde weg bereikbaar. Al enkele jaren sluit de knotgroep er met veel plezier traditioneel het seizoen af. In het natuurgebied staan tientallen knotwilgen, die van hun takken ontdaan moeten worden.

De werkdag is voor belangstellenden een uitgelezen kans om een stap in het gebied te zetten, al moet er wel hard worden gewerkt. Een kop koffie met brood in de pauze, soep na afloop, een boeiende werkplek in een prachtige natuurlijke omgeving en gezelligheid vormen de beloning voor de inspanningen.

De vrijwilligers van de Raalter natuurvereniging werken van 9 tot ongeveer 12.30 uur. Meer informatie geven de coördinatoren van de werkgroep Landschapsonderhoud: Dick Boersma, tel. (0572) 36 39 37, e-mail: dhboersma@versatel.nl) en Jos Tutert, tel. (0572) 35 79 07.

Foto's 2
Afsluiting knotseizoen door IVN Raalte op 5 april - Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *