Bløf komt naar Stöppelhaene

blof.jpgRAALTE – De Zeeuwse groep Bløf zal op de Stöppelhaene-donderdag (28 augustus) een concert geven op ’t Stöppelveld (feestterrein Domineeskamp). Al een aantal jaren heeft de organisatie getracht om deze muzikale topper naar de Stöppelhaene te halen voor een concert.

De afgelopen jaren zijn bands als Krezip, van Velzen en Guus Meeuwis hen al voorgegaan op ’t Stöppelveld. Reden dan ook voor Bløf om dit jaar ja te zeggen tegen het verzoek van de organisatie om naar Raalte te komen.

Bløf: een grenzeloze band. Bløf geeft het begrip touren een nieuwe dimensie. Want welke band trekt twee jaar de wereld rond om op de meest uiteenlopende plekken op aarde hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en muzikale samenwerkingsprojecten aan te gaan met lokale muzikanten? Het begon allemaal aan de Zeeuwse kust, maar vervolgens zijn Kenia, Nigeria, Turkije, Cuba, Argentinië, de VS, India, Bhutan, Japan, Australië, Rusland en Ierland aangedaan voor de samenstelling van de dvd ‘Umoja’, waarop de typische stijl van Bløf gecombineerd wordt met de muziekculturen van desbetreffende landen. ‘Umoja’ heeft ondertussen verschillende grote hits opgeleverd, maar ondertussen wordt er hard gewerkt aan een later dit jaar te verschijnen nieuw album.

Voordat Bløf het podium betreedt, zal de nieuwe Nederlandse popsensatie Leaf het publiek opwarmen met hun vrolijke en zomerse nummers. Hun album heet niet voor niets ‘Life’s a Beach’. In 2007 scoorden zij de zomerhit met ‘Wonderwoman’ en de opvolger daarvan is minstens zo aanstekelijk. Daarom ook geheel terecht dat Leaf genomineerd is voor drie 3fm awards. Raalte zingt op 28 augustus in koor “Oh oh oh oh oh oh oh oh, why’s my life so boring”, wetend dat niemand zich op ‘t Stöppelveld hoeft te vervelen.

Naast deze twee bands komen ook Nick & Simon ook naar Raalte. Vorig jaar moesten ze in verband met tv opnames in Spanje helaas verstek laten gaan, maar dat zullen ze dit jaar dubbel en dwars goedmaken is de organisatie verzekerd. Daarbij zal hun grote hit ‘Pak maar m’n hand’ uit de film ‘de Scheepsjongens van Bontekoe’ zeker niet ontbreken.

Uiteraard mag ook het feest element niet ontbreken. Wederom zijn in ieder geval de Sjonnies (altijd goed voor mega feest) al weer vastgelegd voor de donderdagavond. De Sjonnies zullen de tent weer compleet op zijn kop zetten met hun geweldige show en de overbekende meezingers.

Het mag gezegd worden. De donderdagavond op ’t Stöppelveld is het absolute muzikale hoogtepunt van het Sallands Oogstfeest geworden. Voorgaande jaren moest veelal al voortijdig zelfs het bordje `Uitverkocht’ opgehangen worden, zo groot was de aantrekkingskracht van onder meer Jan Smit, Guus Meeuwis, Krezip en van Velzen.

De kaart voorverkoop via het internet is nu al van start gegaan via de website www.stoppelhaene.nl.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *