Nieuw gemeentehuis in Wijhe aan de IJssel - Foto: eigen kaart
Foto: eigen kaart

Nieuw gemeentehuis in Wijhe aan de IJssel

WIJHE – De uitkomsten van de onderzoeken naar aanleiding van de behandeling in de raadsvergadering van 2 april 2007 en de opmerkingen van de verschillende fracties hebben nieuw licht geworpen op de keuze waar het nieuwe gemeentehuis zou moeten komen.

Het college is van mening dat een nieuw gemeentehuis het best gebouwd kan worden bij de IJssel op de hoek van de Rijksstraatweg en de Raalterweg in Wijhe.

Olst-Wijhe krijgt hiermee een gezicht aan de IJssel, de uitstraling van het dorp Wijhe wordt verbeterd en er is sprake van een goede bereikbaarheid. De raad zal het voorstel in de raadsvergadering van 13 mei opiniërend behandelen.

De publieksbalies blijven in de nieuwe situatie gehandhaafd in beide grote kernen.
Voor de publieksbalie in het Holstohus in Olst verandert er niets en in Wijhe wordt de publieksbalie in het nieuwe gebouw opgenomen.

Bij het ontwerp en de realisatie van het gebouw zullen de maatregelen van het Nationaal Pakket Duurzaam bouwen minimaal als uitgangspunt dienen. Daarnaast moet het gebouw een moderne opzet en uitstraling hebben. De totale kosten van de realisering worden geraamd op elf miljoen euro. Als alles volgens plan verloopt, kan het gebouw in 2011 in gebruik worden genomen.

De bouw op deze locatie geeft tevens een positieve impuls aan de uitvoering van de net vastgestelde Toekomstvisie en de Centrumvisie Wijhe. Hierin wordt aangegeven dat de Raalterweg de centrale “as” voor de entree van het centrum moet worden. Ook ontstaat een positief effect op de duurzame versterking van het bedrijventerrein De Enk.

Met de eigenaren van de benodigde percelen is onder voorbehoud van instemming door de raad voorlopige overeenstemming bereikt.

Foto 1
Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *