Spoorwegovergang Olst wordt afgesloten voor verkeer

Archief foto: 100_2571.jpgOLST – ProRail gaat de spoorwegovergang in de Jan Hooglandstraat in Olst renoveren. Dit gebeurt in de periode van maandag 28 april tot en met vrijdag 9 mei. De overweg wordt van donderdag 1 mei 23:00 uur tot en met maandag 5 mei 07:00 uur geheel afgesloten voor het verkeer. Dit is korter dan in eerste instantie gepland was.
De oude overwegbevloering van de spoorwegovergang wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe betonconstructie. Deze zogenaamde ‘Harmelenconstructie’ is bestand tegen een hogere verkeersbelasting. De aansluitende wegverharding wordt op de constructie aangepast, waardoor de ruimte tussen de rails en de wegverharding verkleint. Hierdoor verbetert de overweg aanzienlijk, waardoor personen met bijvoorbeeld een rollator het spoor straks gemakkelijker kunnen oversteken.

De spoorwegovergang is afgesloten van donderdag 1 mei 23:00 uur tot en met maandag 5 mei 07:00 uur. In vorige berichten is aangegeven dat de afsluiting al vanaf 26 april zou plaatsvinden. Dit is niet het geval. Daarom zullen ook de data op de omleidingsborden worden aangepast.
In de periode van vrijdag 2 mei tot en met zondag 4 mei rijden er in verband met de werkzaamheden geen treinen tussen Zwolle en Deventer. Passagiers tussen deze plaatsen worden met bussen vervoerd. De NS-bussen stoppen bij de stations in Olst en Wijhe.

Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via Den Nul. Dit wordt met borden aangegeven.
Fietsers en voetgangers kunnen via een tijdelijke oversteek op het station van Olst het spoor oversteken.

Ook buslijn 161 rijdt van 26 april t/m 1 mei de gebruikelijke route. Van 2 tot en met 5 mei wordt de route omgeleid en rijdt de bus niet via de Boskamp. Tussen Diepenveen en Den Nul stopt de bus alleen bij de haltes in het centrum van Olst ter hoogte van Park De Olsterhof en bij de tijdelijke halte ter hoogte van de watertoren in de K. van Limburg Stirumstraat. De bus rijdt niet via het NS-station Olst, omdat de kruising Stationsweg/Aaldert Geertstraat in gebruik wordt genomen door het materieel van aannemer Dura Vermeer. Hierdoor kan de bus vertraging oplopen. Op het traject Diepenveen-Olst komen de overige halteplaatsen gedurende bovenstaande periode allemaal te vervallen. In verband met de vrijdagmarkt in de Jan Schamhartstraat zal Connexxion op vrijdag 2 mei 2008 nabij de Veerweg in Olst (bij de bestaande halteplaats) stoppen. De ‘lus ‘door Olst komt dan te vervallen.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *