Alsnog rolstoelplatform op Ribs & Blues

entree_ribs_&_blues.jpgRAALTE – Er komt toch een rolstoelplatform op het festivalterrein van Ribs & Blues (R&B) komende Pinksteren. Eerder overwoog de organisatie van R&B om deze speciale voorziening voor rolstoelers niet door te laten gaan omdat er geen vrijwilligers konden worden gevonden.

Na een oproep van Lauk Bouhuijzen, PR-bstuurslid van R&B, werden er afgelopen weken alsnog voldoende vrijwilligers gevonden.

Dat festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte slecht toegankelijk is voor rolstoelers, is al veel langer bekend. De organisatie van R&B vindt het echter belangrijk dat ook deze relatief kleine doelgroep kan genieten van het festival. En zo denkt Ingrid Kleinlugtenbeld er ook over. De Raaltese, actief bij de werkgroep Gehandicapten Adviesraad Raalte, heeft op eigen initiatief zes vrijwilligers gevonden die het rolstoelplatform gaan bewaken tijdens het gehele festival, zowel de Raalter Pinkster Party zaterdagavond 10 mei als Ribs & Blues op eerste en tweede Pinksterdag 11 en 12 mei. Kleinlugtenbeld: “Ik ben er erg blij mee dat er toch nog vrijwilligers zijn die willen helpen. Ik ga zelf al jaren naar Ribs & Blues en ik weet hoe belangrijk het rolstoelplatform is. De zes vrijwilligers hebben allemaal ervaring met gehandicapten, dus zij zijn in vertrouwde handen.”

Het bestuur van Ribs & Blues is op haar beurt erg blij met het initiatief van Ingrid Kleinlugtenbeld. Vorig jaar bleek namelijk dat er veel misbruik werd gemaakt van het toen voor de eerste keer opgestelde platform. En dit ondanks het geplaatste bord met rolstoelplatform. Hopelijk kunnen de rolstoelers nu zonder problemen genieten van de bands en het festival.

Behalve voor het rolstoelplatform zorgt Ribs&Blues ook voor een speciale toiletunit en een egale verbinding tussen de speciale ingang en het platform. De extra ingang, alleen bestemd voor rolstoelers en eventueel een begeleider is aan de zuidelijke kant van het festivalterrein aan de Lifgerusstraat.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *