Themabijeenkomst seniorensport en aangepast sporten

RAALTE – Woensdagavond 14 mei 2008 organiseert de gemeente Raalte samen met de Sportraad Overijssel een themabijeenkomst seniorensport en aangepast sporten. Deze avond is bedoeld voor alle sportverenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen die betrokken (willen) zijn bij sporten voor mensen van 50 jaar en ouder en het aangepast sporten.

Er is een workshop seniorensport en een workshop aangepast sporten. Beiden workshops vinden tegelijkertijd plaats. De bijeenkomst is van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Carmel College Salland te Raalte.

De workshop seniorensport staat onder leiding van Dik Bloemert van de Sportraad Overijssel. Hij is enkele jaren geleden ook betrokken geweest bij het opstarten van de GALM-groepen bij Heeten Sportief, SV Raalte en RGV Kwiek. In deze workshop wordt het huidige sportaanbod onder de loep genomen. Ook wordt bekeken of en welke nieuwe activiteiten voor 50-plussers wenselijk zijn.

Cindy Oosterga van de Sportraad Overijssel verzorgt de workshop aangepast sporten. Iedereen, ook mensen met een handicap, moet de mogelijkheid krijgen om te sporten. Is dit ook zo in de gemeente Raalte? Zijn er voldoende activiteiten voor alle leeftijdsgroepen? Is het sportaanbod van SaVAS voldoende. Is er behoefte aan een regionale samenwerking?

De gemeente Raalte voert een actief stimuleringsbeleid. Sport en bewegen is leuk en gezond. De bedoeling van deze themabijeenkomst is een beeld te krijgen van de sportwensen van de doelgroepen. Daarna gaan de sportconsulenten van de gemeente, Maarten Paalman en Brigit Trooster, aan de slag met sportstimuleringsactiviteiten die aansluiten bij de wensen van de deelnemers en de betrokken organisaties.

Als u deze bijeenkomst wilt bijwonen, kunt u een email sturen naar brigit.trooster@raalte.nl onder vermelding van “aanmelding themabijeenkomst 14 mei”. Meer informatie is te verkrijgen via www.raalte.nl/sportzaken of bij sportconsulent Brigit Trooster, afdeling Sportaccommodaties, gemeente Raalte, 0572-347959.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *