Vijf zwaar gewonden bij ongeval op N337 bij Olst

Politie LogoOLST – Bij een ongeluk op de dijk in Olst zijn vannacht vijf mensen zwaargewond geraakt. Alle slachtoffers zijn tussen de 18 en 21 jaar. Een 19-jarige man uit Deventer reed met een personenauto met vijf inzittenden over de Rijksstraatweg en raakte door onbekende oorzaak van de weg af en kwam aan de Olster zijde van de dijk terecht.

De zes personen waren naar een feest in Zwolle geweest. Achter hen aan kwamen nog meer Deventenaren die ook naar het feest waren geweest. Zij stopten op de plaats van de aanrijding en de emoties liepen hoog op. De hulpverlening werd hierdoor erg bemoeilijkt.

De auto lag op de kop aan de bosrand beneden aan de dijk. Vier personen werden door ambulances naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht en twee personen naar het ziekenhuis in Deventer. De verwondingen liepen uiteen van licht tot zwaar gewond. Een van hen ligt nog aan de beademing maar is stabiel, zo meldt RTV-Oost.

De bestuurder was goed aanspreekbaar maar weigerde tot tweemaal toe de bloedproef. Proces-verbaal voor rijden onder invloed zal tegen hem worden opgemaakt. De leeftijden van de zes lagen tussen de 18 en 21 jaar. Zij waren allen afkomstig uit Deventer.

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *