Mega Piratenfestijn voor het eerst naar Wapenveld.

WAPENVELD – Het TROS Mega Piratenfestijn slaat op vrijdag 29 augustus voor het eerst de tenten op in Wapenveld. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jan Smit tot Nick & Simon, van Jannes tot de 3J’s en van Thomas Berge tot Helemaal Hollands. De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers.

 

Het reizende muziekfestival is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn ook sinds kort ook de naam TROS mag dragen.
Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland) en Wanroij (Brabant) . De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. Een honderdtal gelukkigen mag plaats nemen op de podiumtribune en zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen) maakt het publiek het feest. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.
Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Wapenveld zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

Laagdrempelig
De festivals worden in de oostelijke en noordelijke provincies door vele duizenden mensen bezocht. Laagdrempeligheid staat centraal. ,,Met onze feesten brengen we jong en oud op de been”, stelt organisator Eddy Mensink. ,,We hechten eraan om een betaalbare avond uit te bieden aan een breed publiek. Vandaar dat de entree ook maar 20 euro is.”

Liefhebberij
Het is snel gegaan met de Mega Piratenfestijnen. Zo’n vijf jaar geleden nam piratenfanaat Mensink het initiatief voor het eerste Mega Piratenfestijn in Lemelerveld. Het was een groot succes. De eerste editie was binnen no-time uitverkocht. Niet lang daarna besloot hij om door te pakken en op meer plekken in Nederland een dergelijk festival te organiseren. Telkens met groot succes. Vorig jaar organiseerde Mensink elf feesten. Alle elf waren uitverkocht. ,,Het komt allemaal voort uit pure liefhebberij en enthousiasme voor het Nederlandstalige lied. Bovendien is elk festival weer een uitdaging. Bij de organisatie krijg ik hulp van veel van mijn vrienden. Uit Nieuwleusen, waar ik vandaan kom. Voor ons betekent elke nieuwe editie van het Mega Piratenfestijn zoiets als ‘Nieuwleusen on tour’.”

Programma
Jan Smit; Nick & Simon; Jannes; Jan Keizer; Monique Smit; Koos Alberts; 3J’s; René Schuurmans; Thomas Berge; Corry Konings; Alex, Marianne Weber; Dennie Christian; Grad Damen; Helemaal Hollands; Patrick!; Henk Pleket; Martin Dams; Harm Wolters; Lucas & Gea en Stef Ekkel. Meer namen volgen nog.

VVK
Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar bij Primera in Wapenveld; Sam Sam Music in Zwolle; Café Schepop in Emst; Primera in Heerde; Café Bolle Sjon in Wezep; Buna in Epe; Café Restaurant Dorpszicht in Oene; Primera in Hattem; Café IJsselzicht in Veessen; Bruna Postkantoor Hans de Boer

Artikel delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *