“Geen fraude bij European Care Hotel”

HEINO – “Er is helemaal geen fraude gepleegd met de thuiszorg bij het European Care Hotel in Heino”, aldus de advocaten van de particuliere zorginstelling vandaag voor de rechtbank in Zwolle. Het zorghotel en de directeur worden verdacht van gesjoemel met thuiszorggelden, meldt RTV-Oost.

Bewoners zouden betalen voor zorg die al werd door de overheid werd vergoed uit de AWBZ. Daardoor zou het zorghotel bijna 2 miljoen aan overheidsgeld hebben opgestreken. De bewoners zouden niets hebben geweten van de regeling omdat het zorghotel post daarover achterhield. De advocaten bestrijden dat echter.

Tegen de directeur en het zorghotel zijn in maart al straffen van respectievelijk twee maand cel en een boete van twee ton geëist. De rechtbank zal hierover over twee weken uitspraak.

Bron: RTV-Oost

Artikel delen:
Reactie 1
  1. 10/11/2008 Doetinchem

    N.a.v. dit artikel deel ik mede dat ik op de hoogte ben dat ECH zijn Nevep lidmaatschap van zaken partner en mededirecteur Villa deOoyman te Doetinchem en zorgvilla Viken te Bilthoven heeft beeindigd. Ook bij deze villas bestaat het vermoeden dat op dezelde wijze gehandeld is en word .Wij zullen dit nader onderzoeken. In klachtzaak tegen deze Villa de Ooyman is naar voren gekomen dat directeur D.J.Baan naast zeer aan te rekenen fouten in de zorg,zelfs sexuele contacten onderhoud/hield met personeel. Zelfs in de openbare ruimten van deze Villa werd de sex bedreven alsook op en in aanwezigheid van een demente bewoner, op diens kamer.

    v.d.Veen
    Doetinchem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *